Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Крим не звільнять під час контрнаступу ЗСУ – що стане його початком
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Крим не звільнять під час контрнаступу ЗСУ – що стане його початком

Після знищення головної артерії постачання озброєння росіян ЗСУ можна буде йти на Азовське узбережжя

1 травня 2023, 09:50 comments1306
Поділіться публікацією:

Після серії вибухів у тимчасово окупованих Криму Мелітополі знову актуалізувалася тема деокупації півдня України. Які шанси у ЗСУ під час очікуваного контрнаступу звільнити Крим? І що стане знаком про початок масованого контрудару українських військ? Видання "Коментарі" в цих питаннях розбиралося, зібравши думки експертів.

Чому Крим не звільнять під час контрнаступу ЗСУ – що стане його початком

Крим. Фото з відкритих джерел

ЗСУ зроблять все, щоб відбувся процес ізоляції півострова

Військовий експерт Олександр Коваленко скептично оцінює ймовірність деокупації анексованого Криму під час очікуваного контрнаступу ЗСУ. Своєю думкою щодо цього експерт поділився в інтерв'ю каналу АТР.

За інформацією Коваленка, країна-агресор сьогодні сконцентрувала орієнтовно 15 батальйонно-тактичних груп. Цієї кількості недостатньо, щоб Кремль міг бути впевненим у утриманні півострова, але є один момент, який треба враховувати.

"Коли почнеться контрнаступ, наприклад, на півдні, куди ця зграя їх бігтиме насамперед? Якась, звичайно, у бік Маріуполя та південного Донбасу, але левова частка повернеться до Криму. Це різко збільшує з 15 БТГ до приблизно 100" , – пояснив експерт.

Він прогнозує, що як тільки ЗСУ вийдуть на адміністративні кордони Криму, настане оперативна пауза. Україна готуватиме нову зброю, нову логістику для бойових дій за Крим.

"Сама оперативна пауза переходить у етап підготовки до активізації контрнаступу. У цьому відбувається процес ізоляції півострова, це по-перше. І планомірне знищення потенціалу присутності російських окупантів на острові. Вони не зможуть повноцінно компенсувати втрати, сили та засоби, оскільки буде ізоляція. Під ізоляцією я маю на увазі знищення Кримського мосту та блокування судноплавства в Чорному та Азовському морях. Така можливість у нас є", — наголосив експерт.

Через Крим росіяни можуть літати до Мелітополя та довозити військову амуніцію

Військовий експерт Роман Світан в ефірі "1 1" розповів, що явним сигналом про старт українського контрнаступу має стати знищення Кримського мосту.

"Ми сиділи і чекали поки вони його (Ред. – Кримський міст) відновлять, щоб вже конкретно його відмінусувати. Виходячи з дислокації військ і найоптимальнішого розвитку подій у наступі, то оптимальний варіант розпочати наступ зі знищення Кримського мосту. Це має бути саме самим початком, бо через Кримський міст будуть йти основні типи озброєнь та військової амуніції”, — розповів Роман Світан.

За його словами, після того, як буде зруйновано Кримський міст, українським військам можна розпочати активно просуватися у бік Азовського узбережжя.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому все ж таки відбулися телефонні переговори Зеленського та Цзіньпіна – які від них очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини