Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Ердоган відпустив захисників "Азовсталі" в Україну: в США відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Ердоган відпустив захисників "Азовсталі" в Україну: в США відреагували

Штати не брали участі у переговорах щодо повернення захисників "Азовсталі" в Україну

10 липня 2023, 08:25 comments2237
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день Вашингтону невідомі мотиви президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана у рішенні дати згоду на те, щоб командири "Азова" та 36-ї окремої бригади морської піхоти, які брали участь в обороні "Азовсталі", повернулися в Україну. Як інформує видання "Коментарі", про це на брифінгу заявив радник із нацбезпеки президента США Джейк Салліван. 

Чому Ердоган відпустив захисників "Азовсталі" в Україну: в США відреагували

Захисники Азовсталі в Україні. Фото: з відкритих джерел

Радник голови Білого дому висловив своє особисте бачення того, що сталося. На його думку, рішення було прийнято особисто Ердоганом і певно він мав на те свої якісь цілі.

Салліван зауважив, що український народ радісно та вельми позитивно відреагував на повернення командирів оборони Маріуполя. Водночас самі американці не брали участі у цих переговорах.

"Ми не брали участі в цьому і не в змозі насправді коментувати, чого Ердоган намагався досягти цим", — наголосив Салліван.

Зазначимо, в Україну з Туреччини (де перебували на вимогу РФ після обміну полоненими 22 вересня 2022 року) повернулися командири підрозділів, які брали участь у захисті Маріуполя та "Азовсталі". І вони вже пообіцяли, що ще скажуть своє слово у бою. У Кремлі з цього приводу – передбачуване обурення. Мовляв, Туреччина та Україна порушили домовленості, згідно з якими українські командири мали знаходитися на території Туреччини до моменту закінчення війни. До того ж, після заяви президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що у серпні можливий приїзд Путіна до Туреччини, прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков поспішив заявити, що контакти – можливі, але точних дат поки що немає. Про що говорить те, що відбувається, що демонструє? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто замість Путіна вже може керувати Росією – чому країна-агресор більше не моноліт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 липня 2023, 08:21

Все має свою ціну. Ціна того, щоб корумпована смиховинна Велич зміг записати видосик - це те, що Путін зможе їхати по світу безпечно. Є поняття брудних грошей тепер є поняття грудного патріотизму. Азову, українському Вагнеру старого Ріната, головне не законність і інтереси України, а власний комфорт. Тепер кривавий злочинець Путін не боїться ордеру на арешт.


Новини