Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому через наступ ЗСУ російські регіони залишилися без нагляду: відповідь розвідки Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому через наступ ЗСУ російські регіони залишилися без нагляду: відповідь розвідки Британії

У розвідці Британії заявили, що Росія стягнула війська зі всіх регіонів, щоб стримати контрнаступ України

6 липня 2023, 11:10
Поділіться публікацією:

Для того, щоб стримати контрнаступ української армії, Росія стягнула військові формування з усієї країни. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у розвідувальному зведенні Міноборони Великобританії, опублікованому в Twitter.

Чому через наступ ЗСУ російські регіони залишилися без нагляду: відповідь розвідки Британії

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони Британії зазначають, що на Запорізький напрямок Кремль кинув 58-у загальновійськову армію РФ, хоча раніше вона забезпечувала безпеку в Кавказькому регіоні.

У районі Великої Новосілки, що на Донеччині, позиції загарбників утримують 5-та загальновійськова армія та морська піхота. Основне завдання цих формувань РФ – протидіяти Китаю, контролювати ситуацію у прикордонних регіонах.

Британські фахівці зазначають, що російські елітні сили швидкого реагування, які завжди були готові вступити в бій на випадок напруженості у відносинах з НАТО, тепер перебувають у Бахмуті та поблизу цього населеного пункту. Вони намагаються не допустити втрати цього міста.

У британському оборонному відомстві наголосили, що це показує, як війна проти України "змістила усталену національну стратегію Росії".

Читайте також на порталі "Коментарі" – контрнаступ ЗСУ сповільнюється: президент України Зеленський назвав причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські війська вже більше місяця проводять наступальні та контрнаступальні операції. Виникають серйозні труднощі через низку вагомих факторів, включаючи погодні умови, брак необхідних озброєнь та боєприпасів, на чому наголосив головком ЗСУ Валерій Залужний. Крім того, зволікання з постачанням необхідних нам наступальних видів озброєнь дозволило російським окупантам створити дуже потужну ешелоновану оборону. Що можна зараз сказати про ситуацію на військовому та дипломатичному фронтах? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини