Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Байден заборонив бити зброєю США по Москві: яка небезпека надходить від росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Байден заборонив бити зброєю США по Москві: яка небезпека надходить від росіян

В Україна вже можуть бути ракети ATACMS, які дістануть до Москви

8 червня 2024, 07:04
Поділіться публікацією:

На фоні заяв президента США Джо Байдена, що Вашингтон не дозволяє Україні завдавати удари американською зброєю на 200 миль углиб Росії країна-агресор продовжує ракетний терор. Що намагається досягти своїми заявами Байден? Чи може бути так, що противник суттєво збільшить ракетні удари по Україні? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому Байден заборонив бити зброєю США по Москві: яка небезпека надходить від росіян

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

"Ритуальні танці" США

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі каналу "Еспресо" заявив, що Байден все ще намагається заспокоїти агресора.

"200 миль, які пролунали від президента США Байдена, пов'язані з передачею Україні ракет ATACMS. Це означає, що ці ракети в нас є", – говорить експерт.

За його словами, ці ракети застосовуються, і до цього часу застосовувалися по окупованій території. В першу чергу йдеться про Крим, де знищувалися об'єкти ППО, які мали захищати важливі об'єкти окупантів.

На думку військового експерта, заяви Байдена можна розглядати як "ритуальні танці" з боку США.

"І схожі на те, як можна варити цю жабу, поступово підвищуючи температуру, і дивлячись, щоб вона не вистрибнула з цієї каструлі, яка може закипіти. Тим більше, що заява Байдена пролунала на тлі чергових випробувань Повітряними силами США міжконтинентальної балістичної ракети та перевірки готовності французької ядерної складової. Це знакові заяви, які можна розглядати, з одного боку, як намагання США заспокоїти агресора. А з іншого боку, попередити, що якщо будуть загрози для України, то не виключається, що ракети можуть долетіти й на відстань до 200 миль. Звісно, що не по Москві, бо до Москви трохи більше", – підсумував Валерій Рябих.

Старокостянтинів – головний біль росіян

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі "ТСН" заявив, що Старокостянтинів продовжує залишатися головним болем росіян. 

"Скоріше за все, російське командування сподівається, що саме в Старокостянтинові будуть розміщені літаки F-16. Вони їх намагаються дістати. Судячи з того, як ми відбиваємося, я думаю, що там вже система протиповітряної оборони більш сучасна, підсилена. І на сьогоднішній день ми можемо захистити", – зазначив експерт.

За його словами, чергова російська атака нічим не відрізнялася. Ворог використав мало ракет, ймовірно, через їх брак або технічну несправність носіїв.

Експерт вважає, що російська армія має можливість влаштовувати до десяти таких комбінованих ударів по Україні на місяць.

"З урахуванням того, що вони на місяць до 100 ракет виробляють, і тих запасів, які у них приблизно є за нашими оцінками, то вони можуть дозволити собі влаштувати до 10 ракетних ударів на місяць. От таких по 5-10 ракет і по 40-50 "шахедів", — розповів Олег Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому блеф Путіна не спрацював: до якого рішення дозрів Захід, які наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини