Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому 24 лютого Росія не пішла повторно в наступ – де окупанти можуть знову атакувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому 24 лютого Росія не пішла повторно в наступ – де окупанти можуть знову атакувати

Російські окупанти накопичують ударне угруповання в Луганській області, але цей процес відбувається надто слабко

27 лютого 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Багато хто очікував, що у річницю повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Росія спробує повторно атакувати Україну з різних напрямків, але нічого з цього не сталося. Хоч це й не скасовує того факту, що росіяни давно пішли у масований наступ на Донбасі, але прорвати фронт їм не вдається. І все ж, чому анонси про новий масований наступ 24 лютого не справдилися і де ворог може накопичувати сили, щоб атакувати? Видання "Коментарі" зібрало експертні думки.

Чому 24 лютого Росія не пішла повторно в наступ – де окупанти можуть знову атакувати

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Росіянам вже 9 місяців не вдається захопити Бахмут

Активізація росіян справді очікувалася 24 лютого 2023 року, але, швидше за все, окупанти не встигли нагромадити ні сили, ні засоби. Посилення російської армії відбувається досить слабко, тому Росія ніяк не може розпочати свої наступальні дії на пріоритетних для себе напрямках, не кажучи вже про весь фронт. Таку думку в інтерв'ю 24 каналу вискочив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко

Щодо Донбасу, то, за словами Коваленка, повне захоплення Донецької та Луганської областей окупантами – нездійсненні плани. Військовий оглядач вважає, той, хто це планував — "людина з нераціональною фантазією".

"Вони Бахмут вже 9 місяць не ніяк не можуть окупувати і захопити. Про які адміністративні кордони на Донеччині може говоритись, коли за Бахмутом велика кількість ліній оборони, які ще щільніші, ніж до Бахмута і самого міста", — підсумував експерт.

У Курській та Брянській областях РФ знаходиться до 6 тисяч мобіків

Військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю 24 каналу розповів, що не лише ЗСУ активно готуються до нового контрудара, а й Росія продовжує накопичувати ресурси для своєї атаки. Експерт констатує, що росіяни посилюють свої угруповання, щоб спробувати повторно атакувати Вугледар.

При цьому експерт сумнівається, що окупантам вдасться розтягнути сили ЗСУ ще більше і протягом кількох тижнів атакувати Сумську чи Харківську області. Сьогодні за цими напрямками немає необхідної кількості живої сили противника, і українська розвідка не фіксує рухів на території країни-агресора.

"Зараз на території Курської та Брянської областей сумарно знаходиться російських мобілізованих близько 6 тисяч. На території Білгородської області ударне угруповання створене досить відносно, воно кволе і складається з 8 тисяч російських мобіків", — заявив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому так важливо запровадити санкції проти "Росатому" – які шанси, що це вдасться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ааааа

27 лютого 2023, 11:30

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix

Ігор

27 лютого 2023, 10:46

Так Зе-конферансьє Путіна не анонсував. Ніхто не драконив: "Росія поважає силу". Ну от показали силу, повагу отримали? Якби з 1990-х припинили будь-які відносини з Росією, ніби її і не існує, разом з усіма були б у НАТО і ЄС. Так старим Пінчуку Рінату Порошенку Фірташу Тигипку бабі Юлі ... був потрібен дешевий газ, а Зе-шуту невибаглива аудиторія з рублями. Губка Ющенко намагався показати першість у вступі у СОТ, всупереч інтересам України. Така тактика мікропорізів, мікрознущання постійно. Росія ніколи не буде почуватись в спокої, без знущань. Її ще чекає пришестя фінаншистів Гетманцев Яресько Маркарової ... за репараціями і ордами орків під їх началом, які будуть відбирати гроші, займатись рейдерством та впровадять систему е-репарації.


Новини