Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чоловіки за кордоном зможуть оформити документи, але не без умов
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіки за кордоном зможуть оформити документи, але не без умов

"Документ" повертає паспорти чоловікам, але з військовим квитком у кишені

24 липня 2024, 17:44
Поділіться публікацією:

З 24 липня державне підприємство "Документ" відновило оформлення паспортів для чоловіків у своїх закордонних філіях. Однак, тепер ця процедура вимагає обов'язкової наявності військово-облікових документів та їх підтвердження через додаток "Резерв+".

Чоловіки за кордоном зможуть оформити документи, але не без умов

Паспортний сервіс відновив прийом документів для чоловіків за кордоном, але є нюанс

Послуга доступна у 11 містах 6 країн Європи: Німеччині, Польщі, Іспанії, Чехії, Словаччині та Італії. Українці можуть оформити як ID-картку, так і закордонний паспорт, обміняти їх у разі потреби, або ж замінити старий паспорт на ID-картку.

“Здійснити подачу заяв-анкет на оформлення паспортних документів можна у Мюнхені, Берліні, Кельні (Німеччина), у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Ґданську (Польща), Мадриді, Валенсії (Іспанія), Празі (Чехія), Братиславі (Словаччина) та Мілані (Італія)”, — йдеться у повідомленні ДП.

Військовий облік – обов'язкова умова:

Для отримання послуги чоловікам необхідно пройти верифікацію через додаток "Резерв+" за допомогою QR-коду. Цей крок підтверджує наявність дійсних військово-облікових документів та є обов'язковим для всіх заявників.

Що це означає для українців?

Це рішення викликало неоднозначну реакцію серед українців за кордоном. З одного боку, відновлення оформлення паспортів – довгоочікувана новина для багатьох, хто потребував заміни або отримання нових документів. З іншого боку, вимога щодо військового обліку може створити додаткові труднощі для тих, хто не має актуальних документів або не перебуває на військовому обліку.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Угорщина запровадила нові правила, які спрощують процес отримання посвідки на проживання для українців, навіть якщо у них прострочено паспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини