Головна Новини Суспільство Війна з Росією ВНЖ доступний навіть із простроченим паспортом: у якій країні
commentss НОВИНИ Всі новини

ВНЖ доступний навіть із простроченим паспортом: у якій країні

Угорщина спрощує отримання ВНЖ для українців із простроченими паспортами

18 червня 2024, 16:27
Поділіться публікацією:

Угорщина запровадила нові правила, які спрощують процес отримання посвідки на проживання для українців, навіть якщо у них прострочено паспорт.

ВНЖ доступний навіть із простроченим паспортом: у якій країні

Угорщина спрощує отримання ВНЖ для українців із простроченими паспортами

Згідно з указом угорського уряду, під час надзвичайного стану навіть прострочені паспорти українців визнаватимуться дійсними для подання на посвідку на проживання. Це правило допоможе багатьом громадянам України, які шукають притулку чи тимчасового притулку в Угорщині.

Важливо, що це правило діятиме протягом шести місяців після закінчення надзвичайного стану. Однак це не стосується процедури отримання громадянства Угорщини — тут правила залишаються незмінними.

Нагадаємо, що Німеччина не планує скасовувати допомогу Bürgergeld для українських біженців або переказувати їх на менші виплати. Напередодні відповідну пропозицію висували деякі депутати ФРН. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у публікації "Sueddeutsche Zeintung".

"Коментарі" також писали. що Рада Європейського Союзу схвалила продовження тимчасового захисту для українських біженців. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві на сайті Ради Європейського Союзу.

Крім того, станом на 30 квітня 2024 року 4 198 490 негромадян Євросоюзу, які виїхали з України, рятуючись від війни, мали статус тимчасового захисту в ЄС. Станом на кінець квітня 2024 року серед країн ЄС, які добровільно надали дані, Польща мала найбільшу кількість бенефіціарів тимчасового захисту з України (953 930), за нею слідувала Чехія (345 405). Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать дані Євростату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини