Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чоловік з Кіровоградської області вступив до ПВК "Вагнер" та воював проти ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловік з Кіровоградської області вступив до ПВК "Вагнер" та воював проти ЗСУ

Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі

11 липня 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

На Кіровоградщині  судитимуть мешканця області, що на початку повномасштабного вторгнення записавсь до терористичної організації ПВК "Вагнер" та воював проти своєї країни. 

Чоловік з Кіровоградської області вступив до ПВК "Вагнер" та воював проти ЗСУ

Чоловік з Кіровоградської області вступив до ПВК Вагнер (фото з відкритих джерел)

Про це інформують в  прокуратурі Кіровоградської області. 

Як встановило слідство, 36-річний мешканець міста Олександрія цієї області ще в 2014 році  став  на  сторону російських терористів та брав участь в бойових діях в підрозділі бойовиків так званої "ДНР" проти ЗСУ. 

 Після початку повномасштабного вторгнення  РФ  в Україну,  цей військовий, що зрадив свою країну, приєднавсь до  найманців приватної військової компанії "Вагнер".

"Він перейшов до "317 батальйону приватної військової компанії Вагнера". Перебуваючи у складі вказаного підрозділу, приймав участь в озброєному протистоянні українським військовим на території Донецької області, систематично виконував накази свого безпосереднього командира та отримував за це грошову винагороду", — сказано  в інформації. 

Колишньому українцю, а тепер найманцю інкримінують ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.111 КК України.  Санкції статті передбачають довічне позбавлення волі. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що колишній військовий з Хмельниччини воював проти ЗСУПредставники Служби безпеки заочно оголосили підозру колишньому жителю Хмельницької області   Миколі Польному, що став зрадником  і  добровільно перейшов на  сторону  загарбників РФ.  Як тут стверджують, 2014 року військовий  відмовивсь  виконувати наказ командирів  щодо передислокації  і залишився на території   тимчасово окупованого Криму. Водночас зрадник отримує російське громадянство РФ і добровільно продовжує служити  у Росгвардії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини