Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого чекати від послання Зеленського парламенту – чи стане 2023-й вирішальним у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого чекати від послання Зеленського парламенту – чи стане 2023-й вирішальним у війні

Наші воїни борються за право України бути незалежною у межах, визначених станом на 1991 рік - і цим все сказано

28 грудня 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

Під час вечірнього звернення 27 грудня президент України Володимир Зеленський серед іншого зазначив, що наступний рік має стати вирішальним у війні проти РФ. Він також анонсував своє щорічне послання до Верховної Ради. За яких умов 2023-й справді стане вирішальним роком у російсько-українському протистоянні? Чого очікувати від нього, а також президентського послання парламенту? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чого чекати від послання Зеленського парламенту – чи стане 2023-й вирішальним у війні

Війна в Україні. Фото: Міністерство оборони України

Усунення Путіна і розвал Росії виявляться цілком ймовірними в найближчому майбутньому

Директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк припускає, що послання українського президента до Ради стане щорічним, яскравим, таким, яке цитують.

"У нинішньому, зокрема, пролунають результати візиту Зеленського до США. Президент явно готується до послання. Це продемонструє його лідерство, а також нагадає, що у нас є парламент, який від початку повномасштабної війни дає знати про себе вкрай рідко", – пояснює експерт.

Прогнозуючи, яким буде 2023-й у ракурсі російсько-українського протистояння, Микола Давидюк зазначає, що атака ЗСУ у напрямку Мелітополя зі звільненням і його та інших наших територій саме військовим шляхом (українськими руками, західною зброєю) призведе до того, що повернення Криму стане дуже реальним. Все, вважає він, впирається лише у питання отримання Україною додаткових постачань зброї.

"І питання це, гадаю, вирішиться вигідним нам чином. Після чого усунення Путіна (можливо, фізичне), розвал Росії виявляться цілком імовірними у найближчому майбутньому", – вважає аналітик.

У перемозі України вже фактично ніхто не сумнівається, питання – у ціні Перемоги

Військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов розмірковує так:

"Коли верховний головнокомандувач, президент Зеленський, говорить про те, що наступний рік буде вирішальним у цій війні, він має рацію. Багато військових експертів, у тому числі західних, впевнені в тому ж. Що українська армія вийде на межі 1991 року. У нашій перемозі фактично ніхто не сумнівається. Питання – у ціні Перемоги. Наше завдання – кожному на своєму місці – працювати на її наближення".

Очевидно, продовжує полковник, що мотивації українським силам оборони не позичати.

"Наші воїни борються за право України бути незалежною у межах, визначених станом на 1991 рік. Саме над реалізацією цього плану працюють усі складові вітчизняних сил оборони. Нам до цієї мотивації ще потрібне відповідне військово-технічне забезпечення. Як у рамках співробітництва з країнами-донорами, так і у рамках діяльності українського оборонно-промислового комплексу. Очевидно, що голими руками боротися із противником неможливо. Інша справа – за наявності потрібних сил та засобів", – зазначає Владислав Селезньов.

Він нагадує, що номенклатуру потрібних нам озброєнь та боєприпасів уже озвучив головком ЗСУ генерал Залужний. Нам потрібні 300 танків, 500 гармат, 600-700 бойових бронемашин для того, щоб показати максимальну ефективність.

"На тлі того, що російська окупаційна армія вже має певні проблеми щодо артилерійських боєприпасів, наша співпраця із західними партнерами щодо отримання високоточних боєприпасів, озброєння – той козир, який дає нам перевагу над противником", – констатує Владислав Селезньов.

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки людей в Україні загинуло від початку повномасштабної війни: дані ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ertert

28 грудня 2022, 13:16

Найди себе cнегуpочку на ночь (без шлюx и pазводил), здесь девyшки ищут только сekcа, многие готовы на экcпеpименты------ https://min.lc/sisy


Новини