Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого чекає Путін, щоб завдати масованого удару по Україні: як зміниться тактика РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого чекає Путін, щоб завдати масованого удару по Україні: як зміниться тактика РФ

Росіяни можуть атакувати Україну після того, як температура знизиться до нуля

16 листопада 2023, 09:00 comments1547
Поділіться публікацією:

З наближенням зими наростає інтрига, чи повторюватиме Росія свою торішню тактику, обстрілюючи ракетами об'єкти критичної інфраструктури України чи утримається від цього, обравши інші механізми тиску у війні. Видання "Коментарі" проаналізувало думки експертів, які дали свої оцінки та прогнози.

Чого чекає Путін, щоб завдати масованого удару по Україні: як зміниться тактика РФ

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

На Україну може полетіти 100 ракет, але, з іншого боку, росіяни не можуть одночасно задіяти усі носії

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв'ю "ТСН" висловив думку, що розгадка нової тактики росіян може настати вже зовсім скоро, адже синоптики прогнозують мінусову температуру практично в усіх областях України.

При цьому експерт закликає всіх не самообманюватися, сподіваючись, що масовані обстріли припинилися, тому що у росіян закінчилися ракети. Звичайно ж, не закінчилися. Більше того, зараз йдеться про накопичення росіянами ракет та оптимізацію самих ударів.

"Російське командування минулого року залишилося незадоволеним. Зараз, щоб максимізувати свої здібності, вони, по-перше, чекатимуть низьких температур, коли тривалий період буде нижчим за нуль. Поки вони чекатимуть — вони накопичуватимуть крилаті ракети. Іноді вони будуть використовувати балістичні та аеробалістичні. Але щодо крилатих ракет і "Калібрів", то вони створюватимуть запаси, щоб інтенсивніше завдавати ударів по Україні з настанням морозів", — вважає Коваленко.

На його думку, окупанти здатні, як і минулого року вдарити одразу 100 ракетами, але навряд чи вони повторюватимуть це, адже така тактика себе не виправдала. Теоретично ворог, звичайно ж, може завдати масованого удару, але на практиці це малоймовірно.

У Російській Федерації змінився асортимент ракет

Військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю "OBOZ.UA" висловив думку, що окупанти змінюватимуть тактику. Цього разу вони можуть намагатись знищити енергетичну інфраструктуру в одній або кількох областях.

За словами експерта, того року противник намагався знищити всю енергетичну систему у всіх областях одночасно, проте їм це не вдалося, масштабного блекауту в Україні не було. Нині мають недостатній запас ракет для масштабних атак, тому, на думку Михайла Жирохова, терористи намагатимуться знищити енергетичну інфраструктуру в одній, двох або трьох областях.

"Такий підхід, на жаль, може бути ефективним. Але гадаю, що наш Генеральний штаб це розуміє, тому може перекидати системи ППО на прикриття конкретних областей, якщо виникне така необхідність", — зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — військовий та зовнішньополітичний фронт: де найскладніша ситуація та що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини