Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого боїться Путін: у США назвали причину ударів РФ, що посилилися, по українській енергетиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого боїться Путін: у США назвали причину ударів РФ, що посилилися, по українській енергетиці

Експерти ISW назвали основну мету російських ударів по українській енергетиці

13 квітня 2024, 08:15 comments2437
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін визнав, що ударна кампанія Росії, що триває, проти українських енергетичних об'єктів частково спрямована на знищення української оборонної промисловості. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Чого боїться Путін: у США назвали причину ударів РФ, що посилилися, по українській енергетиці

Удари по енергетиці України. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що це підтверджує поточну оцінку ISW про те, що російські удари по українських енергетичних об'єктах спрямовані на погіршення українського оборонно-промислового потенціалу.

"Нещодавня російська ударна кампанія погіршує потужність України з виробництва електроенергії... Путін, ймовірно, сподівається запобігти виходу української оборонної промисловості на рівень самозабезпечення у довгостроковій перспективі, оскільки потужна оборонна промисловість може поставити Україну в хорошу позицію для захисту від майбутньої російської агресії та значно зменшити залежність України від західної допомоги", — пишуть аналітики.

Як оцінюють у ISW, розвиток оборонно-промислової бази згодом може дозволити Україні підтримувати захист від Росії та довгострокові потреби національної безпеки за значного зменшення іноземної військової допомоги.

ISW продовжує оцінювати, що США не потрібно буде надсилати великі пакети допомоги Україні на невизначений термін, якщо Україна зможе достатньо розширити свій оборонний промисловий потенціал, але надання Заходом систем протиповітряної оборони та ракет для України має вирішальне значення для здатності України захистити свою енергетику, інфраструктуру та розвиток оборонної промисловості від російських ударів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ змінила тактику атак з енергетики: чи справді б'є ракетами, які гірші за "Кинджали".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

гарсия хунта

13 квітня 2024, 11:35

так буде украина или россия или план маршала или что-то еще?


Новини