Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого боїться Путін: чому Захід зволікає з наданням всього необхідного Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого боїться Путін: чому Захід зволікає з наданням всього необхідного Україні

Напрошується висновок, що Заходу не дуже вигідно, щоб ця війна швидко закінчувалася

21 березня 2024, 19:35
Поділіться публікацією:

Глава військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер під час візиту в Україну заявив, що російський диктатор Володимир Путін найбільше боїться демократії, тому й розпочав війну проти нашої країни. Лише поразка Росії у її загарбницькій війні проти України може повалити диктатуру Володимира Путіна та допомогти самим росіянам, вважає видання Politico. Чи згодні з цими твердженнями? Чому, якщо Захід це розуміє, він не надає Україні достатньо і вчасно того, що допоможе нам здолати агресора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Чого боїться Путін: чому Захід зволікає з наданням всього необхідного Україні

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Захід точно не зацікавлений у тому, щоб Росія виграла

Політолог, військовослужбовець Дмитро Воронков поділився такою думкою:

"Я не згоден із тим, що Путін боїться демократії. Він просто не може її боятися, бо у Росії її ніколи не було. Не згоден я і з тим, що путінський режим може впасти виключно у разі виграшу України в цій війні. Скинути його здатні й самі росіяни. Але для цього потрібні не мирні протести, а жорсткі дії, громадянська воля як було в Україні на Майдані".

Щодо Заходу – він точно не зацікавлений у тому, щоб Росія виграла, упевнений експерт. Але, продовжує він, на жаль, Україна є зараз своєрідним полігоном, на якому різні гравці, включаючи наших закордонних партнерів, випробовують зброю та тактики нової війни.

"Відтак тому ж Заходу не особливо вигідно, щоб ця війна швидко закінчувалася. Звідси тяганини з наданням нам у потрібній кількості та в короткий термін необхідних озброєнь та боєприпасів", – зазначає Дмитро Воронков.

Він сподівається на успіхи російських добровольців, які зі зброєю в руках протистоять путінському режиму та тим, хто його захищає.

"Другий тиждень боїв на території РФ багато про що говорить, – наголошує експерт. – Якби щось подібне почалося у Москві, вже стався б переворот".

Нам важливо максимально ефективно спілкуватися з партнерами

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда розмірковує так:

"Роб Бауер має рацію, тому що успішна демократична Україна для Росії – це найбільша проблема. Тому Кремль реагує на наші спроби стати успішними".

На думку експерта, те, що керівник військового комітету НАТО побував в Україні, причому для участі у Безпечному форумі, який організував екс-прем'єр Арсеній Яценюк (у даному випадку як приватна особа), свідчить, що інтерес Альянсу до України є значним. І він не згасне.

"Нам важливо максимально ефективно спілкуватися з партнерами, доводити до них свій погляд на ту чи іншу ситуацію. Залишатися в центрі уваги і НАТО, і інших союзників. Це непростий шлях, але потрібний", – резюмує Євген Магда.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому "вісь зла" не така сильна, як здається: чи варто переживати через заяви Трампа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини