Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чия ракета залетіла на територію Польщі: у Варшаві зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чия ракета залетіла на територію Польщі: у Варшаві зробили заяву

У Польщі визнали, що на її територію залетіла російська ракета

29 грудня 2023, 16:22
Поділіться публікацією:

Польща підвищила боєздатність своєї протиповітряної оборони після появи невідомого об'єкта в повітряному просторі під час масованого ракетного удару РФ по Україні вранці 29 грудня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив представник Оперативного командування країни підполковник Яцек Горишевський, пише Polsat.

Чия ракета залетіла на територію Польщі: у Варшаві зробили заяву

Ракета. ФОТО: з відкритих джерел

Підполковник зазначив, що для забезпечення безпеки польського повітряного простору підвищено боєздатність засобів ППО, а також чергових пар винищувачів.

Начальник генерального штабу армії Польщі Весла Кукула заявив, що все вказує на те, що в країну залетіла російська ракета.

"У нас є радіолокаційні, національні та союзні підтвердження цього. Це була важка ніч для України. Комбінована атака насичення, призначена для перевантаження протиповітряної оборони з використанням дронів та подальші ракетні удари, переважно дальньої авіації", – зазначив генерал.

Він пояснив, що польські військові відстежували ракети, випущені з Каспійського моря, розуміли їх масштаб та напрямок їхнього руху. Одна з цих ракет перетнула польський кордон, а потім покинула його. Все свідчить про це, сказав генерал.

Polsat з посиланням на власні джерела також пише, що з великою ймовірністю це могла бути ракета типу Х-101 або Х-22.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вночі та вранці 29 січня Росія влаштувала, схоже, безпрецедентну ракетно-дронову атаку на Україну. Під ударами опинилися практично всі великі міста, є численні прильоти, руйнування, загиблі та постраждалі. За словами президента України Володимира Зеленського, Росія запустила в Україні 110 ракет, а також безліч БПЛА. Про що свідчить характер цієї атаки? Чому все сталося саме зараз? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини