Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чий стяг замайорить у Бахмуті: в Міноборони пояснили слова Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чий стяг замайорить у Бахмуті: в Міноборони пояснили слова Зеленського

Насправді не взяли до кінця, – речник Східного угруповання військ ЗСУ роз’яснив слова Зеленського щодо ситуації навколо Бахмута

21 травня 2023, 13:10
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані Суспільного.

Чий стяг замайорить у Бахмуті: в Міноборони пояснили слова Зеленського

Бої за Бахмут. Фото з відкритих джерел

Сергій Череватий зауважив, що у цьому напрямку все ще тривають важкі бойові дії, а сили української оборони намагаються утримувати декілька позицій у місті. 

"Президент вірно сказав — Бахмут по суті знесено з лиця землі. Ворог щоденно масовими ударами артилерії, авіації знищує, і наші підрозділи повідомляють, що ситуація досить важка. Наші військові тримають фортифікаційні споруди і декілька приміщень південно-західної частини міста. Тривають важкі бої", — зазначив він. 

Як інформує речник Східного угруповання військ ЗСУ, Кремль занадто символічно сприймає ситуацію навколо міста Бахмут. 

"Росія привертає увагу до цього Бахмуту, так, ніби вони взяли Дніпро. Хоча, не взяли до кінця. Місто зруйноване, ніякої військової і навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр — не взяли. Ми намагаємось тиснути на флангах, не давати їм перепочити і за можливості контратакувати", — зауважив Череватий. 

Факт незламності українських солдатів підтвердила і заступниця міністра оборони України, Ганна Маляр в Телеефірі.  За її словами, російські війська потерпають від сили ЗСУ в Бахмуті.

"Просування наших військ у передмісті по флангам, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті. Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись", — зауважила Маляр. 

Водночас, стовідсотковий контроль російських загарбників над Бахмутом заперечив і речник президента України Сергій Никифоров. Про це він написав у соціальних мережах, додавши що сказане Зеленським не правильно потрактували у ЗМІ.

"Що стосується відповіді президента України на запитання про Бахмут… Президент заперечив взяття Бахмута", — зазначив Никифоров.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Чий тепер Бахмут: Зеленський приголомшив заявою на саміті G7 Президент України Володимир Зеленський, на саміті "Великої сімки" у Японії нібито підтвердив втрату міста Бахмут, відповідаючи на запитання журналістів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини