Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим закінчиться для РФ захід ЗСУ до Криму – як Україні завдати удару по Кримському мосту
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим закінчиться для РФ захід ЗСУ до Криму – як Україні завдати удару по Кримському мосту

Колобранти та окупанти вже в паніці біжать із Криму

19 квітня 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

Нещодавнє інтерв'ю голови ГУР Кирила Буданова, в якому він спрогнозував швидке звільнення захопленого українського півдня і Криму викликало чимало домислів у мережі про те, як ЗСУ звільнятимуть Крим і чи потрібно буде для цього знищити Кримський міст. Видання "Коментарі" зібрало думки експертів, спрогнозувавши, як можуть розвиватися події.

Чим закінчиться для РФ захід ЗСУ до Криму – як Україні завдати удару по Кримському мосту

Крим. Фото: з відкритих джерел

Наслідки визволення Криму будуть сумними для РФ

Військовий експерт, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в інтерв'ю ТСН заявив, що ще до виходу нового інтерв'ю Буданова в окупантів у Криму вже й так панувала паніка.

"Аксьонов збирається створити свою власну приватну військову кампанію „Конвой”. Я гадаю, це все для самозаспокоєння. Нічого їм не вдасться. Я думаю, що ми зайдемо до Криму і ми його звільнимо. Яким чином — я не думаю, що це будуть якісь лобові атаки, це буде "бавовна" та інші засоби", — стверджує Гетьман.

Експерт вважає, що Генштаб ЗСУ вже зробив усі можливі варіанти дій, і вони точно відбудуться з мінімальними втратами живої сили, особового складу та техніки з нашого боку.

Гетьман прогнозує, що після деокупації Криму почнуться руйнівні рухи всередині самої РФ – у великих містах, далеко від лінії фронту.

"Бо еліта РФ, яка побудована Путіним, тому самому Путіну це не пробачить. Тому що для них Крим — це сакральне і втрата Криму буде великим ударом по керівництву РФ. Складається один ланцюжок, ходять розмови, що це Україна напала на Росію, на суверенний Крим тощо. Вони готуються. Пропаганда діє і, на жаль, впливає на деяких наших союзників", – наголосив експерт.

Ракети Tomahawk та ATACMS можуть знищити Кримський міст

Військовий експерт Олег Жданов у своєму youtube-каналі висловився щодо перспектив знищення Кримського мосту.

"Я бачив сюжет російських пропагандистів про наш ракетний комплекс "Сапсан", ми можемо тільки пишатися цим. Хай бояться. Я не буду їх "розчаровувати". Ракети ATACMS – це 300 км, а "Сапсан" за технічним завданням має бити на 480 км. Ці дві ракети балістичні. У Росії поки немає комплексу, який зміг би боротися з балістичними ракетами. Системи С-400 – це покращені С-300. С-300 із балістичними не бореться. Ми це перевірили практично. Ми на власному досвіді знаємо, що крилаті ракети збиваємо, "шахеди" збиваємо, балістичний коефіцієнт — 0,3%. А на практиці майже вся балістика досягає мети. Тому, якщо ATACMS полетить, то її вже ніхто не зупинить", — наголосив експерт.

За його словами, також якщо вдарити по Кримському мосту ракетами Tomahawk, то від конструкції нічого не залишиться. Питання лише в тому – де взяти цю зброю, адже поки що союзники навідріз відмовляються її постачати Україні.

Олег Жданов вважає, що достатньо зруйнувати один проліт мосту, щоб решта прольотів просто з'їхала з опор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ під питанням: що сталося після "зливу" секретних документів США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини