Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим Україні вигідні бої на Бєлгородщині – чи входить "Російський добровольчий корпус" до складу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим Україні вигідні бої на Бєлгородщині – чи входить "Російський добровольчий корпус" до складу ЗСУ

Наразі бійці РДК вирішують військові завдання у своїх інтересах

5 червня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Вихідні для влади Бєлгородської області видалися дуже неспокійними, адже бійці "Русского добровольческого корпуса" та легіону "Свобода Росії" успішно продовжили свої операції. Чим Україні вигідні бої у Бєлгородській області? Чи входить "Російський добровольчий корпус" до складу ЗСУ? Видання "Коментарі" постаралося розібратися з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чим Україні вигідні бої на Бєлгородщині – чи входить "Російський добровольчий корпус" до складу ЗСУ

Російський добровільний корпус. Фото: з відкритих джерел

Громадяни РФ повернулися на свою батьківщину з метою щось там змінити, повернути демократію

В операцію на території Бєлгородської області справді беруть участь громадяни РФ, які таким чином вирішили повернутися на свою Батьківщину та дати бій путінському режиму. Таку думку в ефірі телеканалу 1 1 висловив військовий експерт Олександр Коваленко.

"Досить активно вони діють, це правда. І я сподіваюся, що це поширюватиметься не лише у Бєлгородській та Брянській областях, ще й Курська є область. Тобто є напрямки, за якими треба працювати", — пояснив Коваленко.

За його словами, російські партизани виконують одразу кілька завдань. По-перше, відтягнути війська російських загарбників із фронту на новий напрямок. По-друге, створити буферну зону на території РФ, щоб окупанти не тероризували місцеве населення у прикордонних районах України постійними обстрілами.

РДК виконує важливе завдання для ЗСУ

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі свого ютуб-каналу відповів на питання про належність до ЗСУ "Російського добровольчого корпусу", бійці якого беруть участь в операціях у Бієлгородській області РФ.

"Це той самий корпус. Він один. Цей корпус входить до складу міжнародного легіону ЗСУ", — пояснив експерт.

За його інформацією, просто зараз бійці РДК вирішують військові завдання у своїх інтересах.

"Але вони всі військовослужбовці Збройних сил, вони комбатанти", — додав Жданов.

За даними з відкритих джерел, "Російський добровольчий корпус" був сформований у серпні минулого року як підрозділ російських добровольців, які ухвалили битися на боці України ще з 2014 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому активізувалися розмови про переговори України та РФ – до чого це все приведе.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини