Чим РФ атакувала Україну цієї ночі: як відпрацювала ППО

Окупанти атакували Україну "Іскандером" та дронами

РФ запустила Україною "Іскандер" і близько 20 дронів-камікадзе. Було збито 12 з 18 "Шахедів". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційному повідомленні командувача Повітряних сил Миколи Олещука в Telegram.

"У ніч на 30 серпня ворог завдав удару балістичною ракетою "Іскандер-М" з Криму та 18 ударними БПЛА типу "Shahed-131/136" з районів Приморсько-Ахтарська та Курська", - розповів Микола Олещук.

За інформацією Олещука, залучалася авіація, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

"Внаслідок протиповітряного бою збито 12 ударних БПЛА "Shahed-131/136", чотири - локаційно втрачені (впали самостійно)", - констатував Олещук.

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській та Сумській областях. За даними ОВА, зокрема, у Дніпропетровській області було збито чотири російські дрони, а в Миколаївській – два.

У ніч проти 30 серпня російські війська знову атакували Україну. Тривогу через дрони-камікадзе в Україні було оголошено близько 23:00.

Вже вранці, 30 серпня, стало відомо, що загарбники атакували підприємство в Сумах, почалася пожежа, наразі відомо про дев'ятьох поранених.

Читайте також на порталі "Коментарі" - якщо так продовжуватиметься, Україна програє війну: на Заході назвали ключову причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ запустила Україною рій "шахедів": які регіони були під прицілом.

Раніше "Коментарі" писали – вибухи та гуркіт: чому вночі росіяни знову перекривали Керченський міст.