Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим небезпечне звинувачення України у тероризмі і як повинен реагувати Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим небезпечне звинувачення України у тероризмі і як повинен реагувати Київ

Росія звинуватила Україну в тероризмі і навіть вимагає видати їй голову СБУ Василя Малюка. Як відзначають експерти, війна йде і на дипломатичному фронті, тому Україна повинна оформити симетричну відповідь

1 квітня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Російська терористична держава пред’являє Україні звинувачення згідно "Міжнародної конвенції боротьби з бомбовим тероризмом", одночасно наносячи ракетні та бомбові удари по українській інфраструктурі, відзначив у Фейсбуці колишній посол України в США Валерій Чалий.

Чим небезпечне звинувачення України у тероризмі і як повинен реагувати Київ

Росія - терорист

"Вони прекрасно розуміють, що здійснили вже безліч злочинів тероризму в Україні — тому пробують перекласти провину з хворої голови на здорову",
— підкреслив Чалий і нагадав, що саме окупанти підірвали Каховську ГЕС.

За його словами, Україні потрібно негайно оформити звинувачення російським терористам за всіма існуючими конвенціями і міжнародними документами, що регулюють питання протидії тероризму.

"Не можна втрачати ініціативу! Війна йде тотальна. І на дипломатичному напрямку також",
— підкреслив дипломат.

Такої ж думки дотримується і політолог Михайло Басараб. За його словами, РФ висуває Україні безглузді й безпідставні, але звинувачення в терористичній діяльності.

"Що нам треба було робити з самого початку й не відхилятися від цього курсу? Україна має усі підстави вимагати звинувачення всього вищого керівництва РФ у міжнародних кримінальних злочинах: злочин геноциду; злочини проти людяності; воєнні злочини; злочин агресії"
, — відзначив у Фейсбуці політолог.

За його словами, це найтяжче, у чому можна звинуватити керівництво будь-якої держави. І підтримка тероризму чи звинувачення у тероризмі, зовсім не те, мʼяко кажучи. Замість звинуватити РФ в тому, що вони скоїли, ми вигадували правові евфемізми, додав політолог.

"Тепер їхнє звинувачення нас у тероризмі конкуруватиме з нашим звинуваченням їх. Висунути Україні претензію за міжнародні кримінальні злочини навіть вигадливим пропагандистам з Росії було б набагато важче"
, — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ звинуватила Україну у тероризмі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини