Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим насправді Росія вдарила по Дніпру: у британській розвідці розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим насправді Росія вдарила по Дніпру: у британській розвідці розкрили подробиці

Докази війни в Україні свідчать про те, що дисфункція російського ударного потенціалу далекого радіусу дії є глибшою.

17 січня 2023, 10:35 comments8340
Поділіться публікацією:

Російські війська вдарили по житловій багатоповерхівці у Дніпрі неточною ракетою Х-22. Такі ракети раніше спричиняли масові жертви серед цивільного населення України. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Чим насправді Росія вдарила по Дніпру: у британській розвідці розкрили подробиці

Удар по багатоповерхівці. Фото: УНІАН

Британські розвідники уточнюють, що 14 січня РФ відновила ракетні удари далекого радіусу дії по об'єктах української інфраструктури вперше приблизно за 15 днів. Метою, як і раніше, стала українська електромережа. Втім, одна з ракет потрапила до житлового будинку.

"Велика протикорабельна ракета AS — 4 KITCHEN, запущена із середнього бомбардувальника Ту — 22М3 BACKFIRE, з високою ймовірністю потрапила до житлового будинку в Дніпрі, що призвело до загибелі щонайменше 40 людей", — зазначають у оборонному відомстві Британії.

Водночас у Міноборони Британії зазначили, що Росія брехливо переклала відповідальність за цей удар на українську ракету ППО. Х-22 відома своєю неточністю при використанні проти наземних цілей, оскільки її система радіолокації наведення погано розрізняє цілі в міській місцевості. Цей тип ракет непридатний для високоточних ударів і докази війни в Україні свідчать про те, що дисфункція російського ударного потенціалу далекого радіусу дії є глибшою.

Читайте на порталі "Коментарі" — під безперервними російськими атаками, особливо на Донбасі, під періодичними масованими ракетними обстрілами Україна пережила першу половину зими. Експерти спрогнозували для видання "Коментарі", чого, мабуть, нам чекати у другій її половині – у фронтовому, економічному, зовнішньополітичному плані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини