Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чиєю підтримкою хоче заручитися РФ у війні з Україною: чому це небезпечно
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиєю підтримкою хоче заручитися РФ у війні з Україною: чому це небезпечно

За інформацією The Times, Росія заграє з Талібаном у пошуках антизахідних союзників.

4 квітня 2024, 16:47
Поділіться публікацією:

Країна-агресор у пошуках союзників для протистояння Заходу намагається налагодити стосунки з терористичним угрупуванням Талібан. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

Чиєю підтримкою хоче заручитися РФ у війні з Україною: чому це небезпечно

Талібан. Фото з відкритих джерел

Видання звертає увагу, що представників "Ісламського Емірату Афганістан" запросили на чотириденний форум у Казані, столиці Татарстану, де виступатиме і лідер РФ Володимир Путін. Крім того, Росія заявила, що планує видалити угруповання зі свого списку терористичних організацій. А міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров описав лідерів Талібану як "розсудливих людей".

"Це країна, яка поряд з нами, і ми так чи інакше спілкуємося з ними. Нам потрібно вирішувати нагальні питання, для цього також потрібен діалог, тому ми в цьому плані спілкуємося з ними, як практично з усіма — вони де-факто влада Афганістані", — сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

У Талібані у свою чергу заявили, що вилучення їх із чорного списку є "хорошим кроком з боку Росії".

"Ми хочемо дипломатичних відносин з усіма країнами та співробітництва в економічному секторі. Що стосується інвестицій, крок Москви дасть можливість кожній країні приїхати та інвестувати сюди", — сказав The Times представник Талібану Забіхуллах Муджахид.

Зазначається, що Росія не єдина, хто налагоджує зв'язки з Талібаном. Інші країни, які мають дипломатичну присутність в Афганістані, включають Китай, Іран та Індію, а також Катар та Саудівську Аравію.

При цьому Пєсков не уточнив, які питання Росія хоче обговорити із талібами. Однак його коментарі пролунали менш ніж за два тижні після того, як терористи з угрупування ІДІЛ-К взяли на себе відповідальність за теракт у Москві. Талібан раніше пообіцяв зупинити терористичні групи, такі як ІДІЛ-К, які завдають ударів за межами своїх кордонів. ІГІЛ-К є заклятим ворогом Талібану і звинувачує його лідерів у зв'язках із "невірними".

Читайте також на порталі "Коментарі" — США назвали мету останніх ракетних атак РФ проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини