Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зросла кількість окупантів в Україні з початку року: відповідь ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зросла кількість окупантів в Україні з початку року: відповідь ГУР

У Росії значно скоротили терміни підготовки нових підрозділів піхотинців та прискорюють випуск фахових військових

2 квітня 2024, 09:55 comments1219
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день на території України перебуває 474 тисячі російських окупантів. З початку року цей показник відчутно зріс. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі Апостроф TV розповів заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький.

Чи зросла кількість окупантів в Україні з початку року: відповідь ГУР

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Зараз сухопутний компонент ворога на наших територіях нараховує близько 474 тисяч військових. До початку 2024 року цей показник коливався у межах 450-460 тисяч військових. Є нарощування, але шляхом формування так званих резервних полків та введення додаткових підрозділів", — зазначив представник української розвідки.

За його словами, у Росії значно скоротили терміни підготовки нових підрозділів піхотинців та прискорюють випуск фахових військових. Зокрема, з нуля піхотинця готують лише за 27 днів. За цей час він проходить індивідуальну підготовку, підготовку у складі підрозділу та бойове злагодження.

В українській розвідці додали, що РФ прискорює випуск артилеристів, танкістів тощо. Це відбувається шляхом дострокового випуску і грошового стимулювання для проходження курсів. За даними ГУР, основна кількість втрат у ворога зараз у звичайній піхоті.

Крім того, 80% техніки, яку окупанти використовують в піхоті, — відновлена або модернізована, і лише 20% — це нові танки, БМП, бронетранспортери, артилерійські системи тощо. Це не більше 200 нових танків за рік вироблених у РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — низка зарубіжних видань вийшли останнім часом із тривожними прогнозами в ракурсі російсько-української війни. Так, аналітики Welt пророкують, що вже цього року через нестачу підтримки з боку партнерів Україна може піти на заморожування конфлікту . А видання The Economist попереджає, що вже влітку російські збройні сили почнуть новий потужний наступ, до якого Україна, схоже, не готова. При цьому поки наша країна активно готує Глобальний саміт миру (без участі РФ), деякі партнери, схоже, шукають можливість домовитися з Росією. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїм баченням того, чого нам чекати в найближчому майбутньому в контексті російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини