Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможуть росіяни компенсувати втрату А-50: у британській розвідці дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть росіяни компенсувати втрату А-50: у британській розвідці дали відповідь

Британська розвідка назвала наслідки ліквідації другого російського літака А-50

27 лютого 2024, 15:32
Поділіться публікацією:

Після ліквідації другого російського літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 у Москви залишилося лише сім таких бортів. Росія може відсунути ці літаки від лінії фронту. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Чи зможуть росіяни компенсувати втрату А-50: у британській розвідці дали відповідь

Літак А-50. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці зазначили, 23 лютого 2024 року російський літак А-50У було знищено (майже напевно ракетою класу "земля-повітря") під час польоту на південь від Азовського моря над російською територією у Краснодарському краї.

"Існує мала ймовірність того, що росіяни випадково збили власний літак, намагаючись захистити його", — йдеться в публікації.

Наголошується, що це другий А-50, знищений за два місяці. За даними британської розвідки, Росія розпочала польоти А-50 над Азовським морем лише у листопаді 2023 року. А 14 січня 2024 року Україна успішно завдала удару по А-50 у цьому районі. Це змусило російських політиків задуматися про безпечніші зони експлуатації літака.

"Цей останній успіх України продемонстрував нездатність Росії, що триває, захистити цінні авіаційні засоби. Це ставить під сумнів ефективність російських планів дій в галузі авіації", — йдеться в повідомленні.

При цьому російські ВПС зможуть компенсувати втрату А-50, оскільки в них лишилося сім бойових літаків. Тим не менш, втрата двох досвідчених спеціалізованих екіпажів за два місяці, швидше за все, призведе до подальшої напруги і бойової втоми сил, що залишилися, якщо вони хочуть підтримувати постійні операції.

"Цілком імовірно, що російські ВПС знову розглянуть можливість використання інших місць проведення операцій, але Україна демонструє здатність швидко адаптуватися та продовжує становити загрозу", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змінилося за два роки великої війни: хто зараз має перевагу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини