Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможуть бої в Курській області повалити режим Путіна: як диктатор РФ використає це на свою користь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть бої в Курській області повалити режим Путіна: як диктатор РФ використає це на свою користь

Путін привів війну на територію Росії, але росіяни й далі підтримуватимуть свого диктатора.

15 серпня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін серед багатьох вигаданих причин війни проти України вказував на нібито небезпеку нападу на Росію. Після двох з половиною років з початку вторгнення в Україну, війна перекинулась на територію Росії — військові дії відбуваються в Курській області РФ. Аналітик Берлінського центру Карнегі Олександр Баунов розповів, як чергова невдача Путіна, буде використана російським диктатором.

Чи зможуть бої в Курській області повалити режим Путіна: як диктатор РФ використає це на свою користь

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Старший науковий співробітник Берлінського центру Карнегі з вивчення Росії та Євразії Олександр Баунов вказує, що у Путіна немає конкурентів, тому будь-які політичні неприємності російський диктатор використовує на свою користь.

"Чесно кажучи, з погляду політики — Путін же такий політик, у якого немає критиків. Тому, що би не відбувалося, він це розвертає кінець кінцем, навіть великі неприємності. Він, не маючи сильних опонентів, все одно так чи інакше повертає собі на користь", — вказує Баунов.

За словами експерта, немає сенсу очікувати, що росіяни з різних груп в середині Росії почнуть звинувачувати Путіна у  початку війни на території РФ. Крім того, Баунов вказує, що російське суспільство навіть не буде протестувати, попри те, що це чергова велика ганьба для Путіна.

"Це, звісно, великий провал для армії. Але зате тепер безглуздо чекати протверезіння провоєнної частини російського суспільства і навіть нейтральної, що люди скажуть: "Ага, Путін привів війну на російську землю і тепер ми, нарешті, повинні сказати йому ні". Нічого такого не станеться", — вважає  співробітник Берлінського центру Карнегі.

Олександр Баунов додає, що росіяни змиряться з ситуацією та почнуть підтримувати Путіна, який їх нібито попереджав про напад на Росію.

"Найімовірніше, люди скажуть, що нам же говорили, що НАТО збирається на нас напасти. І ось, дивіться, дійсно зайняли міста і села, натівські танки в російських селах, німецькі або американські тощо. Значить, щось є в тому, що він говорив… Це не буде мати ефекту протверезіння", — підсумовує Баунов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни знайшли винного в українському наступі на Курську області, і ним виявися не Володимир Путін.

Також "Коментарі" писали про те, чому Путін вирішив відмовитись від свого ультиматуму щодо переговорів з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини