Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе Україна утримати Курську область: експерти прогнозують
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Україна утримати Курську область: експерти прогнозують

Ситуація в Курській області: ЗС РФ наступають, ЗСУ можуть залишити регіон

сьогодні, 11:45
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують наступ у Курській області, і українські сили можуть бути змушені залишити регіон у найближчі тижні чи місяці. Таку думку висловив експерт BILD з аналізу даних Юліан Ріпке. За його словами, російські військові значно просунулися на захід, захопивши кілька українських позицій у селах Любимівка та Новоіванівка. Також вони витіснили українців із сіл Борки та Спальне на сході, а зараз тривають бої за село Пльохове.

Чи зможе Україна утримати Курську область: експерти прогнозують

Курська область. Фото hromadske

Експерт зазначає, що російські війська вже пройшли близько 13 км. від початку свого наступу. Однак головна битва — за місто Суджа, яке перебуває під контролем України, — ще попереду. Як довго українські сили зможуть утримувати свої позиції, поки невідомо, але Репке прогнозує, що найближчими тижнями або місяцями ситуація може змінитися, і ЗСУ доведеться відступити.

Російські війська все частіше використовують у Курській області сучасні дрони, які управляються через оптоволоконний кабель і можуть вражати цілі на відстані до 8 км. Ці дрони ефективно знищують українську техніку, проти якої українські засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) поки що безсилі. У відповідь українська армія застосовує звичайні квадрокоптери та новіші дрони-перехоплювачі з нерухомим крилом.

Раніше "Коментарі" писали, що Україна намагається показати, що зможе ефективно використати збільшену підтримку від союзників. У серпні українські війська здійснили несподіваний прорив у Курську область Росії, взявши під контроль близько 100 селищ та сіл, а також провели серію далекобійних ударів по російських об'єктах та окупованій території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини