Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе Україна побудувати аналог "лінії Суровікіна": думки розділилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Україна побудувати аналог "лінії Суровікіна": думки розділилися

До зведення фортифікацій слід залучати людей з усієї України

6 березня 2024, 07:02 comments1404
Поділіться публікацією:

Зараз в Україні розпочато велику роботу зі зведення фортифікацій, щоб не дати агресору прорвати оборону ЗСУ та зупинити масований наступ ворога. Чому це важливо? Чи зможе Україна побудувати аналог "лінії Суровікіна"? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи зможе Україна побудувати аналог "лінії Суровікіна": думки розділилися

Зведення фортифікацій. Фото: із відкритих джерел

Сили оборони зробили правильний вибір

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник в ефірі телемарафону заявив, що українське командування ухвалило правильне рішення, ухваливши рішення будувати власну лінію фортифікацій.

"Минулого року ми зробили акцент на контрнаступальній операції. Я не згоден з низкою аналітиків, які вважають, що ми програли цей контрнаступ. Ні, адже щонайменше великий плацдарм біля лінії Суровікіна ми прорубали — 10 на 10 кілометрів, ми його тримаємо. Тільки за однією артилерією ми з травня по вересень минулого року було поставлено абсолютний рекорд — понад 3600 стволів знищено", — сказав Черник.

Експерт також додав, що, незважаючи на це, російська лінія оборони виправдала себе в повному обсязі. Тому Україна має звести подібну лінію для захисту від військових РФ.

Крім того, Петро Черник зазначив, що українські війська зможуть використовувати для своїх потреб і лінію Суровікіна, якщо її вдасться захопити.

"Все залежатиме від того, у якого типу вони пережили пошкодження. Але історія знає безліч випадків, коли ті самі позиції переходили з рук в руки, дообладналися і противник вже використовував ці зміцнення", – підсумував експерт.

Фортифікаційні лінії потрібно було будувати з початку 2022 року

Майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що інженерні війська України не встигнуть побудувати на сході фортифікації на кшталт "лінії Суровікіна", на це не вистачить ні технічного, ні людського ресурсу. Тож оборонні лінії доведеться компенсувати іншим.

Експерт зазначив, що фортифікаційні лінії потрібно було будувати з початку 2022 року, де це можливо.

"Річ у тому, що ми дійсно не можемо побудувати лінії оборони в три ряди й довжиною 1500 км, які були б такими ж потужними, як так звані російські лінії Суровікіна. Ми точно не встигнемо таке побудувати, у нас не вистачить технічного й людського ресурсу", — пояснив майор запасу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тьфу на жидобанду

12 березня 2024, 11:03

ЩОБ ти СYКА ТРИКРАТНИЙ КРАДІЙ НАШИХ мізерних пенсій ЖИДОклоун зеленський ПОДОХ В СТРАШНИХ МУКАХ РАЗОМ З ХРЯКОМ-вальцманопорошенком ВИГРІБНІЙ ГІВНОМ СМЕРДЯЩІЙ ЯМІ!!!!!!!


Новини