Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе Україна організувати наступ після отримання допомоги від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Україна організувати наступ після отримання допомоги від США

Допомога від Сполучених Штатів стане дуже важливим чинником для Сил оборони, сказав в ефірі «Еспресо» колишній голова СБУ, генерал Микола Маломуж. Він впевнений, що у другій половині літа Сили оборони навіть можуть піти в наступ

22 квітня 2024, 15:10
Поділіться публікацією:

Як відзначив Микола Маломуж окупанти були впевнені в тому, що Сполучені Штати не нададуть Україні фінансову та військову допомогу, саме тому вони спланували для себе "нові цілі" у війні. Зокрема, відзначив генерал, загарбники заявили, що хочуть цілковито окупувати Донецьку, Луганську, Запорізьку області та частково Харківську.

Чи зможе Україна організувати наступ після отримання допомоги від США

Війна в Україні

Маломуж каже, що ці цілі окупанти ставили, виходячи із розрахунку, що Україна не отримає військову допомогу від Штатів, тому розраховували піти у великий наступ в травні-червні.

При цьому експерт вважає, що пакет допомоги, який ухвалили у США цілковито зриває стратегічні задуми ворога. Проте, він не виключає, що загарбники в найближчі тижні та місяці все ж спробують організувати прорив на деяких ділянках фронту. Хоча Маломуж вважає, що перспектив ці спроби не будуть мати.

Генерал підкреслив, що Сили оборони мають хороші перспективи, аби успішно тримати оборону.

Більше того, Маломуж не виключив, що Збройні сили до кінця літа можуть підготувати свій наступ.

До речі, військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону відзначив, що РФ посилила свої атаки. Проте, за його словам, при правильній побудові лінії оборони прорвати її навіть за допомогою бронетехніки буде дуже важко.

При цьому Мусієнко вважає, що у травні-червні, коли буде пожвавлення наступальних дій окупантів, то дуже ймовірно, що Вугледар стане південною точкою, звідки ворог буде намагатися просунутися, а північною буде Харків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після того, як в США ухвалили рішення про виділення допомоги Україні, в РФ зрозуміли, що "вікно можливостей" для них закривається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини