Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе РФ випускати "шахеди": у ГУР розповіли про наслідки удару по заводу у Татарстані
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе РФ випускати "шахеди": у ГУР розповіли про наслідки удару по заводу у Татарстані

У ГУР озвучили нові подробиці про удар по заводу "шахедів"

4 квітня 2024, 16:12
Поділіться публікацією:

Атака безпілотників на завод з виробництва "шахедів" у Татарстані призвела до значних руйнувань на підприємстві. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

Чи зможе РФ випускати "шахеди": у ГУР розповіли про наслідки удару по заводу у Татарстані

Андрій Юсов. Фото: із відкритих джерел

Представник розвідки уточнив, що ГУР не коментує, якими саме безпілотниками був уражений завод із виробництва "шахедів".

Юсов зазначив, що це були "добрі літальні об'єкти", які долетіли до кількох військових об'єктів у Татарстані. Однак у ЗМІ раніше поширилася інформація про те, що по заводу могли вдарити літаками типу Cessna, оснащеними під безпілотники.

"За попередньою інформацією, уражено підприємство зі збору "шахедів". Там є значні руйнування виробничих потужностей та ускладнено продовження роботи підприємства", — сказав Андрій Юсов.

Раніше повідомлялося, що 2 квітня безпілотники сил оборони вперше атакували підприємства у республіці Татарстан у Росії. Вибухи лунали в особливій економічній зоні "Алабуга", де розташовані промислово-виробничі підприємства і знаходяться за тисячу кілометрів від кордону з Україною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) наголошується, що атака безпілотниками 2 квітня по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан (а також по підприємству зі збирання дронів), свідчить про перелом у стратегії України щодо завдання ударів по об'єктам у глибокому тилу РФ. У Росії зазвичай погрожують за новими ударами, включаючи захоплення Києва. А думки західних союзників України розділилися. Якщо влада Франції вважає, що російські нафтопереробні об'єкти є законною ціллю нашої армії, то представники США продовжують твердити, що не підтримують і не заохочують українські удари по території РФ. Про що свідчить сам факт таких ударів, і навіть реакція ними, зокрема із боку Заходу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини