Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе армія РФ виконати наказ Путіна та витіснити Україну з Курської області
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе армія РФ виконати наказ Путіна та витіснити Україну з Курської області

Народний депутат Роман Костенко вважає, що російські війська не зможуть звільнити Курську область у термінах, яких наказав це зробити Путін.

21 серпня 2024, 16:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат фракції "Голос" та член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко вважає, що російська армія не виконає наказ Путіна щодо витіснення українських сил з Курської області.

Чи зможе армія РФ виконати наказ Путіна та витіснити Україну з Курської області

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Роман Костенко під час брифінгу прокоментував можливість російської армії до 1 жовтня повернути під свій контроль усю територію Курської області.

"Якщо ми будемо такими ж силами і темпами діяти, а ми діємо там серйозно… то йому (Путіну) буде складно це зробити... У нас там наразі бойові частини, які мають бойовий досвід, а в Путіна там частини, які він забрав із різних напрямів просто, щоб припинити це. Наразі йому треба десь зняти бойові частини, які зможуть протистояти нашим, і кинути їх у бій", — сказав Костенко.

Народний депутат розповів, що українська військова операція у Курській області має вплив на лінію фронту. Костенко вважає, що одним з її завдань було змусити Путіна перекинути частину військ з інших регіонів.

"І що ми бачимо? Те, що ворог дійсно почав перекидати якусь частину військ. Ми знаємо про 200 бригаду з Краматорського напрямку, ми знаємо про 80 з Придніпровського напрямку... Вони почали перекидати, але в них є принципова позиція — не знімати війська з Покровського напрямку. Це для них стратегічний напрямок", — додав Костенко.

Як повідомляв портал "Коментарі", російський диктатор Володимир Путін наказав військовому командуванню до 1 жовтня звільнити Курську область від українських сил, але так, щоб не зменшувати тиск на ключових напрямках фронту в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що у Литві вважають, що Путін потрапив у пастку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини