Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи здасть Захід Україну Кремлю: які шанси на проведення Другої мюнхенської конференції
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи здасть Захід Україну Кремлю: які шанси на проведення Другої мюнхенської конференції

Зараз світ знаходиться на роздоріжжі, відзначає політолог Вадим Горбач

18 червня 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

Українська влада прекрасно розуміє і, головне, відчуває чого хочуть від неї партнери і, ширше, усі зовнішні спостерігачі за війною, відзначає політолог Володимир Горбач і додає, що вони хочуть припинення бойових дій. При цьому він підкреслив, що подібний запит на хоч якесь припинення вогню в дусі "просто припинити стріляти" вже формується й в українському суспільстві.

Чи здасть Захід Україну Кремлю: які шанси на проведення Другої мюнхенської конференції

Війна в Україні

"Те що у нас назвали Глобальним самітом миру — це відповідь на ці зовнішній та внутрішній запит. І ця спроба відповіді на політичні запити відкриває шлях на різні траєкторії розвитку процесу. І швейцарське головування на конференції, і багато інших її учасників, західних чи незахідних, вголос кажуть про свою мету — залучити РФ до переговорів. Посадити за стіл вже наступного разу, "через місяці, а не роки" (президент Зеленський). Це саме те чого вимагав відсутній на конференції Китай та й сама РФ", — говорить політолог.

За його словами, тепер світ у точці біфуркації, роздоріжжя. Якщо колективне бажання посадити за стіл переговорів державу агресора на чолі з військовим злочинцем буде задоволеним, то ми опинимося в ситуації, що матиме історичну аналогію з 1938 роком.

"Це буде вже не "саміт миру", а Друга Мюнхенська конференція. Де умови буде диктувати Кремль, спираючись при цьому на Пекін. А західні й незахідні "миротворці" будуть штовхати нас у прірву світової війни через серію все нових поступок", — відзначив Горбач.

За його словами, поділ світу на зони впливу — це саме те заради чого Путін задумав, готував, розпочав і не припиняє цю війну. І те заради чого його підтримують в Пекіні, Тегерані, і навіть у Пхеньяні. І це те що так приваблює інших, обережніших членів БРІКС — регіональних лідерів. Це їхній спільний інтерес, на нього й зроблено ставку, підкреслив політолог.

Горбач вважає, щоб уникнути новомюнхенського сценарію не потрібно загравати з агресором чи з тими, хто покладає на нього свої таємні сподівання. Заходу і нам як його фактично інтегрованій частині потрібно захищатися, а не домовлятися з варварами. Юридично інтегрувати Україну в ЄС і НАТО і не залишати варварству опції територіальних поступок, додав політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Швейцарія хоче якомога швидше організувати переговори за участі Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини