Головна Новини Суспільство Війна з Росією Швейцарія хоче організувати переговори з РФ до вибрів у США: чому це погана ідея
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія хоче організувати переговори з РФ до вибрів у США: чому це погана ідея

Швейцарія хоче якомога швидше залучити Росію до переговорів, проте, як вважає політолог Володимир Фесенко, поспішати в цьому питанні не треба

18 червня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Інавгураційний саміт миру в Швейцарії став для України важливим плацдармом в боротьбі за контроль над подальшим розвитком мирного процесу, підкреслив політолог Володимир Фесенко і додав, що насправді ця боротьба лише починається.

Швейцарія хоче організувати переговори з РФ до вибрів у США: чому це погана ідея

Саміт миру

На його думку, наступним етапом цієї боротьби стане обговорення того, де і як будуть відбуватись наступні етапи переговорів, хто буде їх організатором, на яких умовах буде залучатись до переговорного процесу терористична Росія.

Фесенко вважає, що Росія і Китай будуть намагатися перехопити ініціативу в подальшому розвитку переговорного процесу. Втім, додає експерт, це не означає, що вже найближчим часом треба проводити новий саміт миру.

"Ідея президентки Швейцарії щодо проведення наступного саміту миру до виборів в США мені здається невдалою. В цей термін не вдасться досягнути жодних вагомих результатів. Восени керівництву США буде не до саміту миру, Байден та його команда будуть зосереджені на власній виборчій кампанії. До цього часу навряд суттєво зміниться воєнна ситуація в Україні і міжнародна ситуація навколо війни між Росією і Україною",
— вважає політолог.

Саме тому, на його думку, не варто проводити саміт заради інформаційного приводу і бажання Швейцарії якнайшвидше залучити до переговорів Росію. Тому Україні зараз варто зосередитись на визначенні стратегії і тактики наступного мирного процесу.

Щоб Росія погодилась на реалістичний мирний процес і переговори, в яких треба буде враховувати інтереси і позиції України, Росію треба примусити до переговорів, в першу чергу зупинивши агресора на фронтах в Україні, максимально збільшивши ціну війни для агресора і у воєнний спосіб і шляхом санкційного економічного тиску на Росією, вважає політолог.

За його словами, дипломатичний фронт матиме додаткове значення, він має фіналізувати зусилля воєнного і санкційного тиску на Росію. Коли для України буде можливість вести переговори з позицій сили, тоді буде варто проводити наступний саміт, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про головні досягнення Саміту миру в Швейцарії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини