Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи збільшилася кількість російських солдатів на території України: відповідь ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи збільшилася кількість російських солдатів на території України: відповідь ГУР

У ГУР вважають, що на території України перебувають 462 тисячі російських терористів

11 січня 2024, 16:27 comments4708
Поділіться публікацією:

На території України зараз перебувають 462 тисячі російських терористів. Зокрема, 35 тисяч осіб "Росгвардії" забезпечують окупаційний режим на тимчасово окупованій території. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УП" розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Чи збільшилася кількість російських солдатів на території України: відповідь ГУР

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Така кількість військ на наших територіях дозволяє росіянам проводити ротацію: відводити ті частини та підрозділи, які втратили боєздатність — де чисельність особового складу менше 50%, у тилові райони. А після відновлення та поповнення вони знову виходять на лінію фронту", — пояснив Вадим. Скібіцький.

Зокрема, заступник начальника ГУР розповів і про те, що оборонна промисловість Росії здатна виробляти 2 млн. боєприпасів на рік. Йдеться про снаряди 122 і 152 мм. Водночас забезпечити потреби армії Росії промисловість у 2023 році не спромоглася. Дефіцит становив близько півмільйона снарядів.

Через дефіцит Росія почала завозити снаряди з Білорусі, купувати їх у Ірану та Північної Кореї.

У 2024 році Росія планує збільшити виробництво, втім, має низку проблем через брак складових елементів, кваліфікованого персоналу та виробничих потужностей.

"Наша оцінка — у Росії залишатиметься дефіцит на такому ж рівні 500 тисяч боєприпасів і вона намагатиметься десь їх знайти", — додав Скібіцький.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Захід робить суперечливі заяви про війну в Україні: до чого схиляються США. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини