Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи закріпилися ЗСУ на лівому березі Херсонщини: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи закріпилися ЗСУ на лівому березі Херсонщини: відповідь ISW

В ISW вважають, що українські бійці утримують позиції на лівому березі Херсонщини

28 червня 2023, 08:07 comments1034
Поділіться публікацією:

Інформація про те, що українські військові зайняли та утримують позиції на лівому березі Херсонської області – справді підтвердилася. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи закріпилися ЗСУ на лівому березі Херсонщини: відповідь ISW

ЗСУ. Фото: Getty Images

Американські аналітики зазначають, що один із пов'язаних з Кремлем військових блогерів стверджував, що українські сили намагаються розширити свій "плацдарм" біля Антонівського мосту на східному (лівому) березі Херсонської області.

В ISW вважають, що українські сили встановили та утримують певні позиції на східному (лівому) березі. На кадрах із геолокацією, опублікованих 26 червня, видно, що російські бронетранспортери, за повідомленнями, зі складу 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (ДШД), діють поблизу Антонівського мосту.

Інший блогер зазначив, що російські підрозділи ДШД завдали ракетного удару по українських позиціях поблизу Антонівського мосту та застосували російську термобаричну артилерійську систему ТОС-1 у ніч проти 26 червня.

"Воїнкор" стверджував, що руйнування греблі Новокаховської гідроелектростанції (КГЕС) забезпечує українським силам свободу пересування, але російські війська продовжують відбивати українські атаки.

Український Генеральний штаб визнав, що російські війська завдали авіаударів у районі Олешків, що може свідчити про те, що українські війська проводять якісь операції у цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чим загрожує Кремлю просування українських військ – що змінилося у війні після заколоту Євгена Пригожина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини