Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вже з'явилися українські танки на лівому березі Херсонщини: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вже з'явилися українські танки на лівому березі Херсонщини: відповідь ISW

За інформацією ISW, українські війська вже перекинули бронетехніку на лівий берег Херсонщини

8 листопада 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Фахівці ISW за проаналізованими даними росіян повідомляють про перекидання Силами оборони обмеженої кількості бронетехніки на лівий берег Херсонської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи вже з'явилися українські танки на лівому березі Херсонщини: відповідь ISW

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться, що російські джерела стверджують, що українські війська перекинули обмежену кількість бронетехніки на східний (лівий) берег Херсонської області і продовжують масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції за участю легкого піхотного угруповання приблизно батальйонного розміру.

Російські "військори" 6 листопада збільшили знімок, на якому нібито знято український гусеничний десантний транспорт, який перевозить бойову машину піхоти на східний берег біля села Кринки (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від Дніпра).

Інші "військори" стверджували 7 листопада, що українська бойова машина піхоти самостійно перетнула річку Дніпро біля Кринок, а також збільшили окремі кадри 7 листопада, на яких нібито видно знищений західний бронетранспортер-амфібія у невстановленому місці на східному березі.

Деякі з російських так званих "військоров" стверджували, що один чи два українські БТРи перетнули Дніпро біля Кринок, тоді як інші "військори" зазначали, що українські війська перекинули в цей район кілька бронетранспортерів.

Крім того, російські інформатори стверджують, що понад 300 українських військових (приблизно батальйон) діють на східному березі в районі Кринок і що українські сили утримують позиції в центрі Кринок та прилеглих районах.

За твердженням ще одного "військора", кілька сотень українських військових діють на всьому східному березі Херсонської області.

Експерти з посиланням на російських "військових блогерів" зазначають, що бойові зіткнення продовжуються поблизу Кринок, а також поблизу Заплави (12 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра), Піщанівки (13 км на схід від Херсона та 3 км від Дніпра). та Підстепового (17 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра), але нібито спроби українських військ просунутися вперед 6 та 7 листопада не були особливо масштабними порівняно з попередніми днями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якісь подальші сценарії війни в Україні: що може вплинути на ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини