Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи втрачає Росія контроль над Бахмутом – де ворог відтісняє наших воїнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи втрачає Росія контроль над Бахмутом – де ворог відтісняє наших воїнів

Армія РФ тисне на ділянці фронту протяжністю 120-150 кілометрів

19 липня 2023, 09:05 comments1202
Поділіться публікацією:

Український контрнаступ продовжується. Проте не тільки українські війська тиснуть на противника. Ворог теж посилює тиск, тим самим не дає ЗСУ набирати оберти. Що відбувається на фронті? Які ділянки є найбільш успішними для ЗСУ? А, де ворог, навпаки, досягає незначних, але все ж таки, успіхів, намагається просунутися вперед? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи втрачає Росія контроль над Бахмутом – де ворог відтісняє наших воїнів

Успіхи ЗСУ в Бахмуті. Фото: з відкритих джерел

ЗСУ вже контролюють деякі позиції в самому Бахмуті

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, українські воїни хоча й не так швидко, як хотілося б, але охоплюють противника з півдня і півночі від міста-фортеці і контролюють деякі позиції в самому Бахмуті.  

"Поки зарано говорити про оточення, але вогневий вплив з боку Сил Оборони є не тільки на місто, а й на східному секторі. Тобто логістика зі сходу від Бахмута також перебуває під нашим вогневим впливом", – зауважив експерт.

Олександр Коваленко додав, що українські захисники просуваються щодня без зупину. Це говорить про те, що українські воїни продовжують утримувати ініціативу як на півдні, так і на півночі від Бахмута.

Коваленко підкреслив, правильно буде сказати, що українські військові вже повернулися в деякі частини Бахмуту і встановлюють контроль над певними позиціями. 

За словам експерта, найгірше для окупантів почнеться, коли ЗСУ затиснуть їх в окремому секторі і коли почнуть суттєво збільшуватися втрати.

У ворога є два завдання – це витіснити ЗСУ з одного боку між Сватовим та Кремінною до річки Жеребець, і вище – дотиснути українських військових до річки Оскіл

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у ефірі "Еспресо" зазначив, що свій контрнаступ розвивають не тільки ЗСУ, а й росіяни, які також посилюють свій наступ. Окупант наступає масово на ділянці фронту Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Її протяжність складає приблизно 120-150 кілометрів.

На думку експерта, ворог своїми діяти хоче вибити українських захисників із зони Куп’янська. 

"І зараз, попри розуміння того, що ворог намагається такими діями відтягнути нашу увагу та сили на цю ділянку фронту, думаю, що це було зрозумілою тактикою росіян і в української сторони є достатньо засобів і способів, аби нівелювати ці спроби росіян тиснути на наші підрозділи й намагатися нас дотиснути до цих двох річок, які мають стати новими рубежами, як вважає противник", — розповів Згурець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи буде продовження ударів по Кримському мосту – чим відповість Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини