Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи впорається Росія із затяжною війною: прогноз ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи впорається Росія із затяжною війною: прогноз ISW

Захід сам дає Росії час для перепочинку та відновлення сил

28 квітня 2023, 08:55
Поділіться публікацією:

Спочатку російське керівництво не мало планів на тривалу війну проти України. Таке рішення – це скоріше вимушений захід Кремля через провал російського "бліцкригу" з одного боку та недостатню допомогу Заходу Україні, з іншого боку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чи впорається Росія із затяжною війною: прогноз ISW

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Кремлівський план швидкої війни провалився. Намір Кремля контролювати Україну та знищити її державність залишається незмінним — мета, яка нині не за коштами Росії, враховуючи опір України. Тим самим Кремль створює умови для затяжного конфлікту", — йдеться у звіті.

Американські експерти вважають, що Кремль не приховує намірів відновити сили та підготуватися до нового наступу для досягнення максимальних цілей, а не зупинятися через провал початкових планів.

"Здатність Кремля витримати затяжну війну в Україні не є чимось само собою зрозумілим — вона непропорційно залежить від того, чи Росія отримає час і простір для відновлення свого потенціалу. Здатність Росії відновити свій військовий потенціал нині обмежена", — кажуть аналітики.

У ISW вважають, що успішні українські контрнаступи позбавлять Кремль перепочинку для поповнення своїх ресурсів, що зрештою дозволить українським силам вигнати окупантів. Однак зараз Росія отримує час на перепочинок через недостатню допомогу Заходу Україні.

На думку експертів, Вашингтон не може уникнути тривалої війни Росії в Україні, не допомагаючи Україні звільнити її територію. Кремль зрозумів, що він може досягати свого після того, як йому зійшло з рук його злочину в 2014 році. Якщо нинішня лінія зіткнення збережеться, неважко уявити, наскільки далі Росія зможе просунутися в наступні роки після відновлення своїх сил.

В Інституті наголошують, що саме через недостатню допомогу Заходу Україні після поразок під Харковом та Херсоном Росія змогла перейти у контрнаступи та заволодіти ініціативою у зимовій кампанії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому все ж таки відбулися телефонні переговори Зеленського та Цзіньпіна – які від них очікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини