Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи виводить Росія війська зі сходу України: що говорять військові
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи виводить Росія війська зі сходу України: що говорять військові

Бої в Курській області змушують Росію вивести частину своїх військ з України.

19 серпня 2024, 15:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

6 серпня Україна почала наступ на Курську область, де захопила десятки російських населених пунктів та сотні військових РФ потрапили в полон. Крім створення буферної зони для захисту цивільного населення, очікується, що через бої в Курській області Росія перекине частину свого війська з фронту в Україні. Військові розповіли, чи зменшилась кількість росіян на лінії фронту.

Чи виводить Росія війська зі сходу України: що говорять військові

Бої в Курській області не впливають на лінію фронту в Україні. Фото з відкритих джерел

Речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев розповів, що росіяни перекидають частину своїх військ з Харківського напрямку, однак це не має істотного впливу на ситуацію.

"Противник перекидає з нашого напрямку окремі підрозділи, окремі сили і засоби до себе на Курщину. Але сказати, що це якось суттєво вплинуло на нашу ситуацію ми наразі не можемо", – сказав Саранцев.

Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Придніпровському та Запорізькому напрямках окупанти не мали ресурсів для масованого наступу, а тепер ще й знімають частину підрозділів. Однак військовий аналітик, полковник ЗСУ Петро Черник зазначає, що росіяни не будуть відводити усі сили, адже прагнуть отримати успіхи на сході України.

"З лінії бойового зіткнення великого, масованого знімання військ не буде, оскільки для росіян лишається пріоритетним завданням захоплення Донеччини", – каже Черник.

Ці слова підтверджує пресофіцер 14 бригади НГУ "Червона калина" Микола Коваль. За його словами, не варто розраховувати, що Росія забере військових з Покровського напрямку та переведе їх у Курську область.

"Я б сказав так, що хибна думка про те, що відкрили той фронт, надіючись на те, що вони з Покровського напрямку заберуть туди. Це не для цього робилося, я так вважаю. Тому нехай хлопці роблять свою роботу і поповнюють обмінний фонд. А ми робимо свою тут роботу. І все покаже час", – сказав Коваль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про втрати Росії та України на Покровсько-Авдіївському напрямку.

Також "Коментарі" писали про те, що у Литві вважають, що Путін потрапив у пастку через бої в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини