Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вистачить Україні людського ресурсу у боротьбі з РФ – які провокації чекати 23-24 лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вистачить Україні людського ресурсу у боротьбі з РФ – які провокації чекати 23-24 лютого

Велика кількість людей у російській армії вже не є критичною проблемою для України

21 лютого 2023, 10:10 comments1151
Поділіться публікацією:

Росія посилює свої наступальні дії, в першу чергу на Донбасі. До того ж , незважаючи на величезні втрати у війні проти України, прихована мобілізації не припиняється. В зв’язку з цим, враховуючи, чисельність населення в РФ і Україні саме собою напрошується питання – чи вистачить Україні людського ресурсу у боротьбі з РФ? Чи не задіє Росія ще більше військових, розпочавши масову атаку на Україну 23-24 лютого?

Чи вистачить Україні людського ресурсу у боротьбі з РФ – які провокації чекати 23-24 лютого

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Чим більше росіяни мобілізують, тим більше будуть мати втрат

Відомий в Україні військовий експерт Олег Жданов вважає, що перевага в чисельності населення зовсім скоро не буде грати на руку РФ. А все тому, що наближається той момент, коли Україна у цій війні матиме перевагу в оснащеності армії: тобто – залізо проти м'яса, а, як відомо, залізо завжди виграє. Таку думку Олег Жданов висловив на своєму YouTube-каналі.

Олег Жданов зазначив, що населення в Україні дійсно утричі менше, ніж у РФ. 

"Але ви ж не забувайте, що ми свою перевагу на сьогоднішній день матимемо в оснащеності армії. Тобто – залізо проти м'яса. Залізо завжди виграє, як би не крутили. Тому Захід і дає нам сьогодні танки західного зразка, реактивні системи, артилерійські системи. Дає нам високоточні боєприпаси. Я думаю, що найближчим часом ми отримаємо і ракети, у тому числі й оперативно-тактичні", – наголосив Жданов.

За його словами, після того, як українці отримають бойову авіацію, що може статися приблизно через пару місяців, розгром російського війська стане питанням часу.

Країна-агресор точно не упустить можливість влаштувати провокації

В свою чергу військовий експерт Павло Нарожний вважає, що Москва точно готується найближчими днями, якщо не до повторного масованого вторгнення, то до провокацій. Таку думку експерт висловив в коментарі "Radio NV".

"Якісь удари точно будуть на роковини війни, на 24 лютого. Тому обов’язково треба не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, бути готовим до всього. Зібрати якийсь мінімальний набір, який потрібен для того, аби пересидіти в бомбосховищі все, що треба пересидіти. І бути готовим до того, що два-три дні бути більш-менш пильними", — вважає Павло Нарожний.

За його словами, сьогодні система ППО України суттєво зміцнилася. Підтвердженням цього є те, що ми перехоплюємо 90% ракет, із тих, що реально збити. Проте, в Росії є й такі ракети, які збити неможливо, принаймні тими засобами ППО, які сьогодні є в Україні.

"На жаль, у ворога вони все ще є і є в доволі помітній кількості. Тому не ігноруємо сигнали повітряної тривоги, готуємося до всього. Але я впевнений, що ми відносно легко переживемо ці роковини", — констатував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кому адресована заява президента Зеленського про коротку війну – перед яким вибором опинилася Москва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини