Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи використає РФ ядерну зброю проти України. Як такі дії вплинуть на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи використає РФ ядерну зброю проти України. Як такі дії вплинуть на війну

Росія лякає Україну та світ використанням тактичної ядерної зброї. Проте, як відзначив в інтерв’ю «Главреду» генерал-майор запасу Віктор Ягун, застосування такої зброї в Україні не матиме того ефекту, на який розраховує ворог

2 квітня 2024, 20:23
Поділіться публікацією:

Віктор Ягун не виключає, що країна-агресор може зважитися на використання тактичної ядерної зброї проти України. При цьому він додає, що її застосування не принесе ворогу того результату, на який він очікує.

Чи використає РФ ядерну зброю проти України. Як такі дії вплинуть на війну

Ядерна зброя РФ

Справа у тому, каже Ягун, що дія тактичної ядерної зброї насправді є обмеженою. За його словами, вона може використовуватися в крайньому випадку на ділянці в 50 квадратних кілометрів, при цьому, наприклад, площа Харкова становить 350 квадратних кілометрів. Проте, додає генерал-майор, ця зброя дійсно може знищити на цій ділянці все живе.

Тобто, підкреслює експерт, застосування тактичної ядерної зброї може привести до знищення однієї бригади Сил оборони, проте це не дасть можливість окупантам зробити ривок і просунутися вперед. Наприклад, каже Ягун, якщо окупанти захочуть повторити 2022 рік і підуть великою колоною, то вона неодмінно розтягнеться, при цьому логістика не зможе забезпечити існування військ на ділянках фронту. Як наслідок, додав генерал-майор колону просто знищать.

Тому, відзначив Ягун немає сенсу у використанні тактичної ядерної зброї, хіба що окупанти просто вирішать заразити якусь територію, щоби Україна її в подальшому не змогла використовувати.

Проте, вважає генерал-майор, для Росії неодмінно будуть наслідки, якщо вона використає тактичну ядерну зброю проти України, і світ уже в цьому разі не мовчатиме.

"Росія вже не зможе розповідати Глобальному Півдню про те, що начебто на неї напали, а її війська захищаються від імперіалістів",
— підкреслив Ягун.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що Росія може використати тактичну ядерну зброю і не обов’язково для удару вибере саме Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини