Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вигідно диктатору Путіну змінювати Лукашенка, - російський ексрозвідник
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вигідно диктатору Путіну змінювати Лукашенка, - російський ексрозвідник

Якби у Путіна був намір «прибрати» Лукашенка із гри, він зробив би це у Білорусі, а не викликав його у Москву

16 травня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Таку думку в Телеефірі висунув ексспівробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов, пишуть "Коментарі".

Чи вигідно диктатору Путіну змінювати Лукашенка, - російський ексрозвідник

Сергій Жирнов. Фото з відкритих джерел

На його думку, зміна Лукашенка  на іншого гравця недоречна наразі для глави Кремля.

"Лукашенко його влаштовує, тому що Путін консерватор. І він завжди знає, що краще продовжувати грати в іграшки з Лукашенком, якого знає вже 23 роки",– сказав Жирнов.

А от чутки про поганий стан здоров’я самопроголошеного білоруського лідера можуть бути комедією. Як переконаний ексагент КДБ, Лукашенко просто не хотів їхати на парад у Москву 9 травня, тому вигадав відмазку про те, що хворий. Водночас, він не виключив, що в силу немолодого віку президента Білорусі, його і справді може щось турбувати. Проте, знаючи Путіна – той все ж натиснув на слабкі місця Лукашенка і примусив його приїхати до Росії.

"Але оскільки Лукашенко до цього говорив, що у нього погане здоров'я, значить, він змушений був продовжувати грати цю комедію Путіну",– сказав Жирнов.

Ексрозвідник також підкреслив, що усі помітили, як змінився настрій у Лукашенка, коли той повернувся до Мінська. Він став значно бадьоріший, аніж був у Москві.  Така позиція білоруського лідера є вигідною для нього. Тому що зараз, коли він просто вирішив не виходити на камери – всі одразу заговорили про те, що він при смерті. У схожу історію грався Брєжнєв, останнє п’ятиріччя при владі. Коли не хотів аби його чіпали – лягав у лікарню і змовники думали, що той скоро помре.

Разом з тим, проблеми зі здоров’ям у Лукашенка є цілком можливими, зважаючи на його не молодий вік, підсумував Жирнов.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Яку багатоходівку задумав Путін та Пригожин – що вже почало відбуватися у Бахмуті. Путін та Пригожин спільно можуть розігрувати багатоходівку, щоб знайти цапа-відбувайла за програш у війні проти України.

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини