Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яку багатоходівку задумав Путін та Пригожин – що вже почало відбуватися у Бахмуті
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку багатоходівку задумав Путін та Пригожин – що вже почало відбуватися у Бахмуті

Путін та Пригожин спільно можуть розігрувати багатоходівку, щоб знайти цапа-відбувайла за програш у війні проти України

16 травня 2023, 08:50 comments6976
Поділіться публікацією:

Останні півроку у центрі уваги ситуація під Бахмутом та у самому Бахмуті. Практично щодня ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин робить скандальні заяви, наголошуючи на розбіжностях з Міноборони РФ. Чи може бути так, що колишній "кухар Путіна" свідомо влаштовує провокації, щоб оманити Генштаб ЗСУ? Як саме ЗСУ змінили тактику в Бахмуті? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Яку багатоходівку задумав Путін та Пригожин – що вже почало відбуватися у Бахмуті

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Можливо, в РФ може статися військовий переворот і відбутися зміна влади

Військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив припущення, що Путін та Пригожин спільно розігрують багатоходівку, щоб знайти цапа-відбувайла за програш у війні проти України. Так експерт прокоментував відкриті заклики Пригожина до російських солдатів щодо бунту проти командування. Глава ПВК "Вагнер" називає розв'язану Росією війну проти України "безмозкою" і жертвами виставляє російських солдатів, яких кидають напризволяще.

"Пригожин не просто каже, він ще й діє. Він сам сказав, що їм не вистачає боєкомплекту, тому що вони його використовують не лише проти Збройних сил України, а й проти російських солдатів, що тікають з лінії фронту. Тобто вони ще виконують функцію загороджувальних загонів, я так розумію", — зазначив Гетьман.

Експерт звернув увагу, що, з одного боку, Пригожин критикує міністра оборони РФ Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Герасимова, але якось так дуже акуратно намагається не чіпати Путіна. Можливо, справді там намічається щось схоже на громадянську війну, що було б дуже непогано для нас, щоб Росія сама між собою з'ясовувала стосунки, і дала нам спокій. А можливо, це якраз спланована Путіним операція.

"І те, що він (Ред. – Пригожин) каже, це якась у них мета, яку ми, можливо, дуже скоро побачимо. Мені здається, що Пригожин не йде відкрито проти Путіна, і є така підозра, що це якась їхня багатоходівка чи ще щось. Але якщо я помиляюся, дай Боже, щоб так і було. Якщо там справді назріває конфлікт усередині ЗС РФ, це було б дуже здорово", – прокоментував експерт.

Коли ЗСУ перейшли від періодичних контратак до системних контратак, ми просто почали витісняти росіян з позицій.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що ЗСУ перейшли від періодичних контратак до системних, тому почали витісняти ворога з флангових позицій у районі Бахмута.

Експерт зазначив, що російські війська настільки загрузли в Бахмуті, що їм просто не вистачало сил і коштів для продовження міських боїв.

"З росіянами відбувається те, що вони найкраще вміють робити, вони залишають раніше зайняті позиції і негативно наступають. Скажімо так, це очікуваний процес, оскільки останні кілька місяців російські окупанти настільки загрузли в Бахмуті, що їм просто не вистачало сил та коштів для продовження міських боїв", – розповів експерт.

Коваленко додав, що у ворога спостерігалася свого роду "стагнація", тому для зміцнення позицій він почав перекидати додаткові підрозділи.

"Там якоїсь результативності не було в боях, спостерігалася свого роду "стагнація", тому для зміцнення позицій вони почали перекидати додаткові підрозділи. Стягували підрозділи з полів, з району Бахмута, стягували навіть з-під Кремінної та використовували резервну 20 дивізію у районі Авдіївки", – зазначив експерт.

Як результат, зауважив військовий оглядач, росіяни все сконцентрували у місті, а фланги залишилися ослабленими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини