Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи відмовиться Китай від постачання озброєнь РФ: Шольц дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи відмовиться Китай від постачання озброєнь РФ: Шольц дав відповідь

Канцлер ФРН Шольц заявив про свій оптимізм щодо відмови Китаю від поставок озброєнь РФ

6 березня 2023, 08:22 comments1691
Поділіться публікацією:

Китай отримав прохання відмовитися від постачання зброї Росії, і вона, швидше за все, буде виконана. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Tagesspiegel".

Чи відмовиться Китай від постачання озброєнь РФ: Шольц дав відповідь

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

На Заході неодноразово заявляли про підозри, що Пекін має намір направити Москві летальну зброю.

"Ми попросили їх не постачати зброю до Росії, і я відносно оптимістичний, що в цьому випадку наше прохання буде виконане", — заявив Олаф Шольц.

Нагадаємо, Китай все ще розглядає можливість передачі зброї РФ. Про це на брифінгу для ЗМІ заявив офіційний представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.                                                                                     

При цьому США пообіцяли відповідні наслідки санкцій, якщо Китай зважиться на такий крок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час зустрічі з невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, який робив триденний візит до Китайської Народної Республіки (КНР), китайський лідер Сі Цзіньпін висловив головну позицію країни щодо війни в Україні. Суть – Києву та Москві треба домовлятися якнайшвидше, а всьому світу – побудувати збалансовану, ефективну та стійку архітектуру безпеки. Офіс президента України дає зрозуміти, що не піде на затягування конфлікту (на що розраховує путін), не погодиться на "мирні плани" без виведення окупаційних військ з наших територій. Як ситуація довкола переговорного кейсу може розвиватися далі? Які бачаться ризики та перспективи? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 березня 2023, 09:06

Звісно відмовиться. Китай не лідер. Китай - продавець. Китай здатен виробляти все, і йому потрібно це продавати. Китайці вміють розвивати свою країну, а ні розкрадати її. Китайцям не потрібно висмоктувати або насмоктувати чиюсь допомогу з жалю. Потім висмоктувати або насмоктувати репарації. Так і життя проводити.


Новини