Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вдасться росіянам найближчими днями захопити Бахмут – чому ЗСУ треба триматися до останнього
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдасться росіянам найближчими днями захопити Бахмут – чому ЗСУ треба триматися до останнього

Російські окупанти зараз наголошують на боях у самому Бахмуті

6 березня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Усю зиму російські війська намагалися досягти свого в боях за Бахмут. Незважаючи на величезні втрати, Кремль продовжував наполягати на тому, що місто-фортеця має бути взяте. Наразі ж агресор кинув усі сили та засоби, щоб продавити оборону ЗСУ, перерізати основні транспортні артерії постачання сил оборони української армії. Чи справді у росіян зараз з'явилася реальна можливість захопити місто і чому, незважаючи на шквальні штурмові атаки, ЗСУ все одно варто спробувати утримати місто під контролем? У цьому питанні видання "Коментарі" розбиралося, зібравши думки експертів.

Чи вдасться росіянам найближчими днями захопити Бахмут – чому ЗСУ треба триматися до останнього

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Росіяни намагаються перерізати основні траси, які ведуть до міста

Повне оточення та захоплення Бахмута – такий сценарій уже малюють російські пропагандисти, але по факту нічого такого найближчим часом статися не може. У цьому впевнений військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. Свою думку він висловив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Експерт погодився з тією інформацією, яка подається у зведеннях розвідок, а також Генштабом ЗСУ про величезний ресурс військових та техніки, які Кремль покинув і продовжує кидати на захоплення Бахмута. Наразі мета № 1 окупантів – "перерізати логістичні артерії". Йдеться про траси 05-04 та 05-06, через які відбувається матеріально-технічне забезпечення українських підрозділів у Бахмуті.

"Зараз вони більше наголошують уже на боях у місті: вони намагаються з північного напрямку, а також зі східного напрямку вже зайти в місто, почати бої в місті. Тут є свій уже нюанс, тому що бої в місті не є кредо російських військ — вони не мають достатньо досвіду боїв у місті, міський бій не їхній стиль”, — розповів Олександр Коваленко.

Обстановка біля Бахмута на Донеччині дуже важка, особливо в останні два тижні

Наприкінці минулого тижня з'явилася інформація від Інституту вивчення війни про те, що ЗСУ можуть частково вийти із Бахмута. При цьому полковник ЗСУ у запасі військовий льотчик-інструктор Роман Світан вважає, що незважаючи на приголомшливий тиск з боку супротивника ЗСУ, варто спробувати втримати контроль над містом. Свою позицію військовий пояснив у інтерв'ю УНІАН.

За словами Світана, росіяни посилили "вагнерівців" лінійними частинами, перекинули з інших напрямків певну артилерію. Більш потужно почала бити авіація.

"Сам собою укріпрайон не вигідно залишати нашим військам. Справа не в місті, а саме у укріпрайоні. Це тандем між Годин Яром та Бахмутом – два гарнізони, які один одного прикривають. Вихід за Годинник Яр відкриє росіянам дорогу у бік Дружківки, Краматорська та Слов'янська", – зазначив експерт.

Він припустив, що якщо Генштаб і ухвалить рішення про вихід ЗСУ з Бахмута, то буде поставлене завдання закріпитися в районі Годинника Яру, але все залежатиме від оперативної обстановки.

Роман Світан зазначив, що у будь-якій війні головне – це завдати максимум втрат противнику і поблизу Бахмута ЗСУ це завдання вже виконали максимально. Таких втрат у росіян не було на жодному з напрямків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи реально Rheinmetall побудувати завод зброї в Україні – про що говорить реакція Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини