Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вдасться Росії серйозно збільшити чисельність своєї армії: прогноз ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдасться Росії серйозно збільшити чисельність своєї армії: прогноз ISW

В ISW не вірять, що Росії вдасться збільшити чисельність свого війська у стислий термін

22 грудня 2022, 09:10 comments1145
Поділіться публікацією:

У Росії її публічно оголосили про наміри збільшити чисельність своєї армії. Проте планам російського керівництва навряд чи судилося збитися. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Чи вдасться Росії серйозно збільшити чисельність своєї армії: прогноз ISW

Російські військові. Фото: Getty Images

Експерти вважають, що Кремль знову звинуватив Північноатлантичний альянс у "військовій загрозі" РФ.

"Зокрема міністр оборони Сергій Шойгу говорив, що експансія НАТО біля російських кордонів, включаючи прагнення Фінляндії та Швеції до членства, вимагає "належної" відповіді Росії для створення групи військ на північному заході", — йдеться у звіті.

У ISW вказують, що він запропонував збільшити чисельність армії. Глава Міноборони поінформував про нарощування кількості ЗС РФ до 1,5 мільйона солдатів, зокрема 695 тисяч контрактників.

"Однак, дуже малоймовірно, що Кремль сформує такі великі звичайні сили в терміни, що стосуються війни Росії в Україні. Адже Москва не змогла повністю укомплектувати бригади і полиці перед повномасштабним вторгненням і не повністю побудувала нову дивізію, про формування якої заявляли ще в 2020 році. року", — переконані фахівці.

В Інституті наголосили, що російська економіка перебуває у рецесії, а її ресурси значно скоротилися після повномасштабного вторгнення. Навчальний потенціал РФ також зменшився з 24 лютого, частково через те, що було розгорнуто навчальні елементи для участі у бойових діях в Україні.

"Пропозиції Шойгу можуть стати лише виступом для заспокоєння спільноти міліціонерів, які звинуватили Кремль у несерйозному веденні війни. Він також встановлює інформаційні умови для проведення майбутніх мобілізаційних хвиль під рубрикою укомплектування цих формувань або суттєвого нарощування військової сили Росії в довгостроковій перспективі", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден назвав головну причину візиту Зеленського до США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – навіщо знадобилася зустріч Байдена та Зеленського саме зараз – які підсумки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини