Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вдасться РФ захопити Дніпро – чи є вже перші ознаки нового наступу окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдасться РФ захопити Дніпро – чи є вже перші ознаки нового наступу окупантів

На багатьох напрямках йдуть запеклі бої

6 лютого 2023, 14:40 comments10896
Поділіться публікацією:








З кожним днем все більше розмов про можливий новий наступ російської армії на Україну. У мережі активно обговорюються дати та напрямки нової атаки Росії. Серед обговорень нерідко лунають розмови про бажання Кремля захопити Дніпро та інші великі міста, розташовані на сході України. Чи є передумови, що росіянам вдасться задумане і чи помітні перші ознаки наступу?

Чи вдасться РФ захопити Дніпро – чи є вже перші ознаки нового наступу окупантів

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Імовірність того, що наступ російських військ дійде до міста Дніпро 0,01%

Відомий в Україні військовий експерт Олег Жданов не вірить у здатність росіян захопити Дніпро. Експерт сумнівається навіть у спроможності окупантів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, як того добивається Кремль. Свою думку експерт озвучив на своєму YouTube каналі.

"Ймовірність того, що наступ російських військ дійде до міста Дніпра 0,01%. 99,9% — що наступ РФ не те, що не дійде до Дніпра, а навіть не вийде на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. У нас є усі шанси утримати позиції", — заявив Олег Жданов.

Він зазначив, що не варто забувати, що російське керівництво не цікавить питання збереження життя своїх військових.

"Побачимо, на скільки часу у російських військ вистачить сил та ентузіазму, щоб тримати цей темп наступу з такою кількістю втрат", — зазначив експерт.

Російська Федерація намагається завести в Україну мотострілецьку дивізію

Водночас військовий експерт, генерал-лейтенант Ігор Романенко у коментарі для 24 каналу заявив, що поки всі обговорюють, коли ворог блискавично кинеться в нову атаку на Україну, ця атака вже йде. Тому що свій наступ Росія починає плавно, збільшуючи темпи атак. Наразі російське командування намагається завести в Україну мотострілецьку дивізію з навчального центру у Білорусі. Це і є першою ознакою настання.

Експерт зазначив, що на багатьох напрямках йдуть запеклі бої. При цьому загарбники перекидають на фронт свої резерви. Водночас експерт вважає, що українській армії необхідно "знекровити" окупантів у боях, після чого піти в атаку.

"Потрібно знищувати цю силу. І готуватися до майбутніх дій. Але захищатися, обороняти, а ще краще – згодом завершити стратегічну оборонну операцію та перейти до подальших контрнаступних дій", – резюмував Романенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Москва передала Тегерану зброю, захоплену в Україні, — WSJ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини