Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вдалося ЗСУ уникнути оточення в Авдіївці: у США розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдалося ЗСУ уникнути оточення в Авдіївці: у США розкрили деталі

Експерти ISW вважають, що українські війська здійснюють відносно контрольований відхід з Авдіївки

17 лютого 2024, 08:27
Поділіться публікацією:

Українські підрозділи "здійснюють відносно контрольований відхід" із Авдіївки. Як повідомляє портал "Коментарі", так вважають американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Чи вдалося ЗСУ уникнути оточення в Авдіївці: у США розкрили деталі

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

В Інституті наводять слова головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського про те, що він наказав українським силам в Авдіївці відійти на вигідніші оборонні позиції, щоб уникнути оточення та зберегти життя українських військовослужбовців.

Російські джерела стверджують, що українські війська масово відходять, і що відхід українських військ стає дедалі більш хаотичним та затратним. Проте, ISW не спостерігав жодних візуальних доказів масового чи хаотичного відходу українських військ, а постійне незначне просування російських військ в Авдіївці та навколо неї дозволяє припустити, що українські війська наразі здійснюють відносно контрольований відхід із населеного пункту.

Також російські джерела стверджують, що війська РФ також просунулися на сході Авдіївки до південно-західної околиці Авдіївки, далі на південь уздовж вулиці Грушевського та на захід від Авдіївки у напрямку ґрунтових доріг, якими українські війська постачають позиції на сході та півдні Авдіївки.

Російські військові блогери стверджують, що окупанти близькі до того, щоб перерізати або вже перерізали одну з ґрунтових доріг, що з'єднує Авдіївку з Ластівчиним (на захід від Авдіївки).

Російські джерела стверджували, що загарбники близькі до оточення решти українських сил у центральній, східній та південній частинах Авдіївки, а один російський блогер стверджував, що трохи більше кілометра відокремлює російські позиції на західній околиці Авдіївки від російських позицій на півдні Авдіївки.

Зараз ISW оцінює, що приблизно три з половиною кілометри відокремлюють російські позиції у цих двох районах, спираючись на наявні візуальні докази.

Фахівці припускають, що українським силам, можливо, доведеться проводити контратаки, щоб здійснити впорядкований вихід із Авдіївки, а російські зусилля, спрямовані на ускладнення або запобігання виведенню українських військ, можуть стати досить виснажливими.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що сталося в Авдіївці і чи справді ЗСУ у місті більше немає: відповідь Сирського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

злой москвич

17 лютого 2024, 15:52

много кладбищ сейчас в укрожопии, и могилкам конца не видать. там культурненько, всё пристойненько, для укропов одна благодать. 10 лет уж воюет укропия, и погосты укропных растут. долбит лихо укропных Московия, дохнет быстро хахол прости тут. на погост где лежат укрожопые, я почти ежедневно хожу. и могилки укропиков свежие, каждый раз я всегда нахожу. им судьба уготована странная, беспокоятся только о том, что бы тушка укропная сра ная, упокоилась в яме потом. а на кладбище всё спокойненько, москалей там хахлам не видать. там уютненько и пристойненько, для укропных одна благодать.


Новини