Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи варто Україні розраховувати на перемир'я – чи може війна завершитись без вирішальної битви
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто Україні розраховувати на перемир'я – чи може війна завершитись без вирішальної битви

Мета Кремля - утримати те, що він захопив в Україні, і дочекатися, коли "здасться Захід"

10 серпня 2023, 10:47 comments3361
Поділіться публікацією:

Український контрнаступ триває. Тим часом, час від часу звучать роздуми західних політиків щодо того, що Україні, можливо, варто було б погодитися на перемир'я вже зараз, мовляв, так вдасться вберегти життя тисяч військових. Чи варто Україні розраховувати на перемир'я? І чи може взагалі завершитися війна, якщо не буде вирішальної битви чи прорву ЗСУ? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чи варто Україні розраховувати на перемир'я – чи може війна завершитись без вирішальної битви

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Українцям важливо обстрілювати всю територію до Азовського моря з артилерії

Підполковник британської армії у відставці, екс-радник міністра оборони України Глен Грант під час брифінгу в медіацентрі "Україна-Одеса" заявив, що будь-які міркування щодо можливого перемир'я у війні Росії та України – це просто розмови ні про що. Кожному, хто піднімає розмову про перемир'я, треба розуміти, що тільки від Росії залежить, коли закінчиться війна. Путін має віддати наказ про виведення російських військ із території України, але поки що не видно, що він готовий до цього.

"Тому я не думаю, що зараз можна говорити про якийсь мир. Уряд України має сконцентруватися на перемозі та ні на чому іншому", — висловився експерт.

Він додає, що немає сенсу говорити про перемир'я ще й тому, що Росія спрямовує всі сили на те, щоб воювати дуже довго. Величезне фінансування виділяється на ВПК.

"Також вони намагаються отримувати озброєння від інших країн і не збираються виходити з України. Вони будуть захищати все необхідне, з їхньої точки зору. Їхня мета — утримати те, що вони вже захопили, наскільки це можливо, поки "не здасться Захід"...", – зазначив Глен Грант.

Війна може бути вирішена без вирішальної битви, їй не потрібен кінець, як у голлівудському фільмі

Військовий експерт Крістіан Меллінг з Німецької ради з міжнародних відносин (DGAP) в інтерв'ю газетам медіагрупи Funke Mediengruppe заявив, що він бачить добрі шанси на успіх операції ЗСУ. На його думку, наступ української армії просувається повільно, але впевнено.

"Якщо українцям вдасться прорвати першу лінію російської оборони, наступ буде успішним", — упевнений експерт.

Він додав, що ідеальним варіантом також було б, щоб українські війська просунулися до поперечних ліній поставок на залізниці та автошляхів у напрямку до Мелітополя. У такому разі українці могли б прострілювати всю територію до Азовського моря з артилерії. І місце стане беззахисною для росіян.

Меллінг вважає, що захисникам України не потрібний прорив. Досить зайняти вигідні позиції, що окупанти більше не зможуть контролювати південь.

Читайте також на порталі "Коментарі" – до чого може призвести ескалація у Чорному морі – чи вдасться перезапустити зернову угоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини