Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи варто громадянам України в окупації брати російський паспорт: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто громадянам України в окупації брати російський паспорт: що думають українці

Дані соцопитування показують, 70,5% наших співвітчизників вважають, що російські паспорти можна брати, але тільки якщо це крайній захід, щоб зберегти своє життя та свободу

8 травня 2023, 14:30
Поділіться публікацією:

Через суперечливі заяви представників української влади в соцмережі та ЗМІ розгорілося активне обговорення щодо, чи варто українським громадянам брати російський паспорт в окупації. Як передає портал "Коментарі", що думають самі українці щодо цього – з'ясували соціологи Active Group.

Чи варто громадянам України в окупації брати російський паспорт: що думають українці

Російський паспорт. Фото з відкритих джерел

Під час соціологічного опитування українцям поставили запитання: чи можна нашим співвітчизникам, які залишилися в окупації, отримувати російські паспорти. Переважна більшість респондентів 70,5% вибрала відповідь, що російські паспорти можна брати, але тільки якщо це крайній захід, щоб зберегти своє життя і свободу. При цьому 19,2% наших співвітчизників негативно висловилися щодо цього, заявивши, що за жодних обставин приймати російське громадянство не можна, навіть перебуваючи в окупації. 7,5% заявили, що не можуть однозначно відповісти на запитання.

Також соціологи запитали в українців, чи чули вони, що російська влада змушує наших співвітчизників, які перебувають в окупації, отримувати російські паспорти? 80,6% відповіли, що чули про це. 12,7% відповіли, що щось чули, але не впевнені. 6,7% заявили. Що нічого подібного не чули раніше.

Зазначимо, що Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що для збереження життя українці на тимчасово окупованих територіях мають брати російські паспорти, щоб забезпечити своє виживання. У свою чергу віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликає не робити цього. І вимагає від Червоного Хреста змусити росіян відкрити гуманітарні коридори для виїзду всіх охочих з окупації. Хто має рацію, хто немає в даній ситуації? Про що говорить прискорення роспаспортизації на тимчасово окупованих територіях? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка загроза нависла над Росією — як розуміти заяви Пригожина та ситуацію в Бахмуті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини