Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи варто чекати ускладнення на фронті у 2024 році: до чого готуються окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто чекати ускладнення на фронті у 2024 році: до чого готуються окупанти

У той же час, Захід лише наприкінці 2024 року вийде на показники виготовлення боєприпасів, які можна буде порівняти з тими, що є в РФ в альянсі з КНДР

2 грудня 2023, 10:50 comments2026
Поділіться публікацією:

Після того, як російський диктатор Володимир Путін підписав бюджет із рекордними видатками на продовження війни сам собою напрошується висновок, що найзапекліші бої ще попереду. Чи справді це так і окупанти з новою силою спробують наступати 2024 року? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Чи варто чекати ускладнення на фронті у 2024 році: до чого готуються окупанти

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Малоймовірно, що Росія зможе здійснити прорив на оперативному рівні в Україні найближчим часом

Глава естонської розвідки Антс Ківісельг проаналізував військовий бюджет Росії на 2024 рік та бюджетний план на наступні кілька років.

"Росія цього року збільшила свої оборонні витрати приблизно на 100 відсотків, а в 2024 році оборонний бюджет Російської Федерації збільшиться до 100 мільярдів євро, що становитиме близько третини всіх державних витрат", — зазначив Ківісельг.

На його думку, це означає, що росіяни зможуть продовжувати війну в Україні в тих самих масштабах, що й зараз наступного року. Втім, у 2025-2026 роках бюджет на оборону країни-агресора дещо зменшиться.

РФ для наступу використовує максимальні сили, які має у запасі

Аналітик та директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі каналу "Еспресо" заявив, що на фронті ще деякий час відбуватиметься активізація сил окупаційних військ. ЗСУ потрібно витримати тиск ворога, а також створити всі умови для посилення оборонної тактики та стратегії.

На думку Згурця, хто б що не говорив, але тривала війна не є вигідним варіантом для РФ, бо це супроводжує внутрішню напругу. Путін не може своєму населенню показати логіку змін на лінії фронту, і це створює внутрішню напругу. Путін намагається використати ситуацію, коли наші сили певним чином виснажилися під час проведення наступальних дій на півдні, і тепер йому треба посилювати атаки по всій лінії фронту, що зараз і відбувається.

"Розуміємо, що наступний рік буде надзвичайно складним з погляду темпів постачання боєприпасів та темпів надходження зразків техніки для ЗСУ, які будуть меншими, ніж у попередній рік. Наприкінці 2024 року партнери вийдуть на показники виготовлення боєприпасів, які можна буде порівняти з тими, що має РФ в альянсі з КНДР", — поділився думкою експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини