Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи варто чекати нових "сюрпризів" від ЗСУ: як Україна змінила наратив навколо війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто чекати нових "сюрпризів" від ЗСУ: як Україна змінила наратив навколо війни

Українські війська показали, що можуть перенести війну на територію Росії, а не просто оборонятися

7 вересня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Курською операцією ЗСУ змогли не тільки шокувати росіян, а й приємно здивувати українців та весь світ. Чи варто чекати нових "сюрпризів" від ЗСУ? Як Україна змінила наратив навколо війни? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи варто чекати нових "сюрпризів" від ЗСУ: як Україна змінила наратив навколо війни

Операція у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Не варто розраховувати на похід на Москву

Колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в інтерв’ю "РБК-Україна" заявив, що Курська операція ЗСУ може бути не єдиним військовим рішенням, яке виявиться "сюрпризом" для окупантів.

Експерт зауважив, під час цього наступу деякі цілі були досягнуті, деякі – провалені. Селезньов заявив, що під час планування подібних військових операцій головним фактором виступає наявність ресурсів – як у живій силі, так і в техніці.

Експерт зазначив, що в Курській операції, за деякими даними, задіяно до 12 тисяч українських військових. Тому він не очікує більш серйозних просувань у майбутньому на інших напрямках.

"Не думаю, що варто розраховувати на похід на Москву. По-моєму, навіть Курську нічого не загрожує", — додав експерт.

Проте, за його словами, дізнатися про те, що планує вище військове керівництво України, ми зможемо тільки після того, як це станеться.

"Хоча я все ж переконаний, що фактор ресурсів є ключовим. У головкома Олександра Сирського можуть бути задуми будь-якого рівня грандіозності. Але без необхідних ресурсів усе залишиться на рівні очікувань", — підсумував він.

Росіяни були дуже здивовані тим, що їх довелося евакуювати з Курської області

Президент Ради з міжнародних відносин Майкл Фроман в інтерв’ю "Sky News" зазначив, що Україна "змінила наратив навколо війни" блискавичним вторгненням в Курську область.

Експерт зазначив, що українські війська показали, що можуть перенести війну на територію Росії, а не просто оборонятися.

"Вони також змінили наратив навколо Володимира Путіна та того, чи справді він контролював свою власну територію та здатний захистити росіян. Росіяни були дуже здивовані тим, що їх довелося евакуювати з Курської області", — заявив Фроман.

Водночас експерт зазначив, що Україна сподівалася, що операція в Курську виведе частину російських військ зі східної Донецької області, але натомість "росіяни подвоїлися там".

"Це ставить перед Україною серйозний виклик щодо того, як довго вони зможуть утримувати Курщину", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — місяць Курській операції ЗСУ: чи досягнуті цілі, що далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини