Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи тиснуть партнери України, щоб заморозити війну з Росією: відповідь Єрмака
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи тиснуть партнери України, щоб заморозити війну з Росією: відповідь Єрмака

Андрій Єрмак пояснив, чи тиснуть партнери на Україну для пошуку компромісів у війні з Росією.

15 січня 2024, 14:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заперечив інформацію, що українські партнери вимагають від Києва шукати компроміс з Кремлем. За словами Єрмака Україна не погодиться на замороження війни.

Чи тиснуть партнери України, щоб заморозити війну з Росією: відповідь Єрмака

Очільник ОП Андрій Єрмак. Фото з відкритих джерел

Українська делегація бере участь у Міжнародному економічному форумі в Давосі. Серед її представників керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, який відповів чи існує тиск від союзників України щодо можливості пошуку компромісу у війні, який буде здійснено не на українських умовах.

"Я ніколи не чув, щоб наші партнери вимагали від нас компромісу з Росією, який нас не влаштує. Україна ніколи не погодиться на заморожування конфлікту", – прозвучала офіційна позиція України від голови ОП Андрія Єрмака.

Нагадаємо, що перед Давоським форумом Україна та міжнародні партнери обговорили "формулу миру". За цим документом Україна хоче визначити умови для початку переговорів про закінчення війни, а також механізм компенсації та притягнення до відповідальності за військову агресію з боку РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив про необхідність до обговорень "формули миру" долучити Росію. На такі слова відреагувала речниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова та виставила три вимоги для країн Заходу, які, на її думку, будуть сприяти початку мирних переговорів.

Також "Коментарі" писали про реакцію президента України Володимира Зеленського на заяви з Італії щодо сигналів про мирні переговори з Росією. Президент пояснив, що подібних розмов з італійським керівництвом у нього не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини